Σε προσυνεδριακούς ρυθμούς το «Κίνημα Αλλαγής»

Candidates for leadership in Centre-Left Coalition Party before a televised election debate, broadcast live in Greece from state-run TV studios in Athens, Greece on Nov. 6, 2017. / Η δεύτερη τηλεμαχία των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς στην Αθήνα στις 6 Νοεμβρίου, 2017.

Στις 4 Μαρτίου εκλέγονται οι σύνεδροι που θα παραστούν στις εργασίες του Ιδρυτικού Συνεδρίου του νέου πολιτικού φορέα

Σε προσυνεδριακούς ρυθμούς κινείται πλέον και σε τοπικό επίπεδο το «Κίνημα Αλλαγής», βαδίζοντας προς το Ιδρυτικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 16 Μαρτίου.

Ήδη και στα Τρίκαλα ξεκίνησαν οι προετοιμασίες, οι οποίες θα κορυφωθούν με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης των συνέδρων στις 4 Μαρτίου.

Την ερχόμενη Κυριακή 25 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί εκδήλωση η οποία θα υλοποιηθεί στις 11:30 το πρωί στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ντίνα» παρουσία όλων μελών κομμάτων και κινημάτων που στηρίζουν πλέον τον νέο πολιτικό φορέα.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξει συζήτηση γύρω από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς επίσης και σε ζητήματα που αφορούν το συνέδριο και την εκλογή αντιπροσώπων.

Επί ποδός βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας η υπεύθυνη Εκλογικών Διαδικασιών κα Λώρεν Κασσοπούλου, πρόταση της οποίας είναι η σύσταση 4 εκλογικών κέντρων, ένα σε κάθε Δήμο, που θα προσέλθουν τα μέλη για να ασκήσουν τον εκλογικό τους δικαίωμα, στις 4 Μαρτίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν εγγραφεί ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής κατά την διαδικασία εκλογής της Επικεφαλής του, την 12η Νοεμβρίου 2017 ή εγγραφούν ηλεκτρονικά μέχρι τα μεσάνυχτα της 26ας Φεβρουαρίου 2018.

Όσοι έλαβαν μέρος στην εκλογή Επικεφαλής της 12ης Νοεμβρίου 2017, ως φίλοι θα πρέπει να εγγραφούν ως νέα μέλη για να έχουν δικαίωμα ψήφου στην εκλογή Συνέδρων στο Ιδρυτικό Συνέδριο.

Όπως υποστήριξε η κα Κασσοπούλου στις 28 Φεβρουαρίου αναμένεται να κατατεθούν οι υποψηφιότητες, διαδικασία για την οποία έως και σήμερα παρατηρείται ενδιαφέρον.

Επίσης έχει αποφασιστεί από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ο αριθμός των 2.000 Συνέδρων που θα εκλεγούν στις εκλογές της 4ης Μαρτίου 2018. Η κατανομή τους στους Δήμους θα γίνει με την εφαρμογή δύο ισοδύναμων κριτηρίων: του πληθυσμού των Δήμων και των εκλογέων που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία της 12ης Νοεμβρίου 2018.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία από το νομό θα συμμετέχουν στο συνέδριο 25 σύνεδροι και συγκεκριμένα, 18 από το Δήμο Τρικκαίων, 4 από το Δήμο Καλαμπάκας, 4 από το Δήμο Πύλης και 3 από το Δήμο Φαρκαδόνας.

Τέλος να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εκτενής ενημέρωση γύρω από την εκλογική διαδικασία.