Ελεγχόμενη η κατάσταση με τα ποτάμια στο νομό

Μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης υπήρχε μερική υπερχείλιση του Πηνειού σε σημεία από τα Μεγάλα Καλύβια έως την Φαρκαδόνα

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που επικράτησαν το περασμένο διήμερο είχαν ως συνέπεια την έλευση μεγάλων όγκων νερού στα ποτάμια του νομού Τρικάλων και δη στην κοίτη του Πηνειού ποταμού.

Κι αν μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης παρατηρούνταν ευρεία υπερχείλιση στην κοίτη του Πηνειού ποταμού από τα Μεγάλα Καλύβια μέχρι και την Πηνειάδα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει έντονη ανησυχία, τα βλέμματα όλων των αρμόδιων Υπηρεσιών και δη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και των Δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας στρέφονται στις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα στο Σαββατοκύριακο όπου οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις σ’ όλο το φάσμα του νομού.

Όπως εξήγησε και ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, οι συναρμόδιες Υπηρεσίες, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμοι, από την Παρασκευή αλλά ταυτόχρονα και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για να επέμβουν με ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα όπου κι όταν ενδεχομένως χρειαστεί.

Σε γενικές γραμμές η εικόνα από το πρωί της Πέμπτης χαρακτηρίστηκε ελεγχόμενη. Παραπόταμοι και ποτάμια μεταξύ των οποίων και ο Πηνειός είχαν φουσκώσει από τους μεγάλους όγκους νερού. Πέραν της μικρής κλίμακας υπερχείλιση δεν σημειώθηκαν άλλα προβλήματα ακόμη και σε περιοχές που κατά το παρελθόν είχαν παρουσιάσει πλημμυρικά φαινόμενα.

Αναφορικά με τον ορεινό όγκο, η κατάσταση ήταν σχετικά ελεγχόμενη, αν και από το πρωί της Πέμπτης προέκυψαν κατολισθητικά  φαινόμενα στα ορεινά Των Δήμων Πύλης και Καλαμπάκας.

Αυτά αντιμετωπίστηκαν άμεσα καθώς τέσσερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ανηφόρισαν για να απομακρύνουν βράχους και χωμάτινους όγκους από το οδόστρωμα σε κομβικά σημεία των δύο περιοχών.