Ενώ το Πετρωτό συνεχίζει την πορεία του στον 1ο όμιλο με προτάσεις για… άλματα, ο πρόεδρός της «Θύελλας» Βασίλης Λουκάς ετοιμάζει το αυτοδιοικητικό του μπάσιμο

Η ζωή δεν είναι μια ευθεία. Εχει πολλά μονοπάτια και διαφορετικές κατευθύνσεις, αρκεί κάποιος να επιθυμεί την αλλαγή πορείας του. Η «Θύελλα» Πετρωτού η οποία πέρασε από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας γράφοντας τη δική της ιστορία στον ποδοσφαιρικό χώρο συνεχίζει την ερασιτεχνική της πορεία σχεδόν μόνιμα στην Β’ Ερασιτεχνική.

‘Οσο και αν αυτό διαβάζεται σύντομα στο γήπεδο όλα είναι πιο δύσκολα. Σήμερα, μετά από τόσες δυσκολίες, με όσα συμβαίνουν γύρω μας και το πέρασμα του κορονοϊού, έμειναν πολλά σημάδια για να μας θυμίζουν πως πλέον δεν είναι τίποτα εύκολο. Κάποτε, όχι στο μακρινό μέλλον, υπήρξαν άνθρωποι που ξόδευαν πολλά στις ερασιτεχνικές ομάδες για ν’ αποκτήσουν δόξα, φήμη ή ακόμα και για να «πετάξουν» χρήματα τα οποία δεν θα τους έλλειπαν.

Στην εποχή μας όλα είναι δύσκολα και η ύπαρξη μιας ερασιτεχνικής ομάδας η οποία θα λειτουργεί με βάση των απαιτούμενων όρων (μητρώο κλπ) μοιάζει με… κατόρθωμα και «τρέλα», οπότε όπου υπάρχει ομάδα καλό είναι να προστατεύεται και να στηρίζεται γιατί η παρουσία της σημαίνει πολλά.

Η «Θύελλα» Πετρωτού είναι ένα από τα «ζωντανά» κύτταρα του Τρικαλινού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μια από τις ελάχιστες ομάδες του Τρικαλινού κάμπου, αν μπει κάποιος στη διαδικασία να μετρήσει πόσες απέμειναν από το Μεγαλοχώρι και κάτω. Αριστερά και δεξιά. Προσεχώς… υποψήφιος Ο Βασίλης Λουκάς γνωστός και ως «Ζιζού» από τα αρχικά του Ζινεντίν Ζιντάν από την εποχή που έπαιζε μπάλα, εδώ και χρόνια έχει τα διοικητικά ηνία της ομάδας του Πετρωτού. Ο άνθρωπος που ξοδεύει, ανησυχεί και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συνεχίζει την πορεία της «Θύελλας». Επιτυχημένος επιχειρηματίας ο «Ζιζού» έχει στην ευθύνη του το ουζερί –ταβέρνα «Ορεξη νάχεις» στην παλαιά Εθνική οδό Τρικάλων- Λάρισας, στο ύψος των Γεωργανάδων, μετατρέποντάς το σε σημείο αναφοράς, αφού από ‘κει περνούν εκατοντάδες «μερακλήδες» καθημερινά. Χρόνια τώρα. Από τη μια η ομάδα και από την άλλη το ουζερί, έχουν «φορτώσει» το πρόγραμμά του, αλλά αυτό δεν τον πτοεί γιατί τα τιμά. Σύντομα όμως θα επιδιώξει να περπατήσει και σε απάτητα μονοπάτια.

Ηδη έχει πάρει τις αποφάσεις του και πολύ σύντομα θα εμπλακεί και στις εκλογικές διαδικασίες του Δήμου Φαρκαδόνας ως υποψήφιος σύμβουλος. Οι προθέσεις του έγιναν γνωστές μέσα από σύντομη κουβέντα μαζί του και από ερωτήσεις για μια πιθανή επάνοδο του Πετρωτού στη μεγαλύτερη τοπική κατηγορία.

Μας αποκάλυψε το ενδιαφέρον αρκετών παικτών να φορέσουν τη φανέλα του Πετρωτού, ειδικά με όσα συμβαίνουν στον ποδοσφαιρικό κάμπο, αλλά μας αιτιολόγησε γιατί δεν προσπαθεί να κάνει το… άλμα. Χωρίς ωστόσο ν’ αποκλείει τίποτα, αφού ως ειδικός στο φαγοπότι λόγω δουλειάς ποτέ δεν ξεχνάει πως «τρώγοντας έρχεται η όρεξη», πόσο μάλιστα όταν η… όρεξη υπάρχει. Χρόνος δεν υπάρχει… «Η ομάδα του Πετρωτού συνεχίζει την πορεία της στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, παρά τις δυσκολίες της εποχής μας. Ούτε τα έξοδα που απαιτούνται, ούτε ο κορονοϊός, ούτε τα παιδιά που απομακρύνονται από τα γήπεδα για διάφορους λόγους μπόρεσαν να μας σταματήσουν. Εχουμε διάθεση να βοηθήσουμε την ομάδα και αυτό κάνουμε με κάθε κόστος και πιστέψτε με δεν είναι εύκολο.

Πολλοί ποδοσφαιριστές, από την ευρύτερη περιοχή, θέλουν να ενταχθούν στην «Θύελλα». Ν’ αλλάξουμε κατηγορία και να θυμίσουμε παλαιές καλές εποχές. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Όχι μόνο για όσα προανέφερα, αλλά και για έναν ιδιαίτερο προσωπικό λόγο. Στις εκλογές που πλησιάζουν θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αφού θέλω να προσφέρω στα κοινά του Δήμου Φαρκαδόνας. Να συμβάλλω και ‘γω στην ανάπτυξή του. Να προσθέσω ένα λιθαράκι. Καθημερινά έρχομαι σ’ επαφή με αρκετό κόσμο και λόγω της δουλειάς μου ακούω τα παράπονά τους βγαλμένα μέσα από τη ψυχή τους. Αφουγκράζομαι τις ανησυχίες τους και τις προσδοκίες τους. Κι επειδή με ό,τι ασχολούμαι θέλω να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου δεν θέλω στη παρούσα φάση να «ανοιχτώ» ποδοσφαιρικά. Δεν μπορείς… τρία καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη… Για το λόγο αυτό διατηρώ την «Θύελλα» στην συγκεκριμένη κατηγορία. Προτιμώ την συνεχόμενη παρουσία, παρά την επιτυχία- αστραπή. Ο χρόνος μου και η διάθεση άλλων να βοηθήσουν ίσως, κάπου παρακάτω, μας ωθήσουν ώστε να κάνουμε άλματα με την ομάδα που πολλοί αγάπησαν.

Εως τότε συνεχίζω με μια λογική ποδοσφαιρική προσέγγιση, μια συνεχώς αυξανόμενη επαγγελματική και ποιοτική σταθερότητα και προσεχώς με μια φιλόδοξη, ανθρώπινη και αληθινή εκλογική διαδικασία για το καλό του τόπου. «Ορεξη νάχεις» και όλα θα γίνουν, αρκεί να είσαι συνεπής, εργατικός, μερακλής και υπομονετικός.

Πηγή άρθρου: Πάνος Γιδόπουλος, εφημερίδα Πρωϊνός Λόγος