Σε αγώνα διαρκείας οι συνταξιούχοι

Δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα και θα συνεχίσουν να διεκδικούν λύσεις στα αυξημένα προβλήματα τόνισαν στην διάρκεια της σημερινής σύσκεψης στα Τρίκαλα

Ξεκάθαρο υπήρξε το μήνυμα που έστειλαν το πρωί της Παρασκευής οι συνταξιούχοι, στην διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.

Δεσμεύτηκαν ότι δεν πρόκειται να υποστείλουν τη σημαία του αγώνα και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματά τους.

Η σύσκεψη διεξήχθη παρουσία συνταξιουχικών Σωματείων της Δυτικής Θεσσαλίας και συγκεκριμένα των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης προγραμματίζεται πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα την 1η Οκτωβρίου, Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας για την Υγεία αλλά για το νέο ασφαλιστικό.

«Στέλνουμε το μήνυμα ότι οι συνταξιούχοι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και κοντά στα παιδιά μας. Και για εμάς το νέο νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου είναι αιτία πολέμου. Θα δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό για να μην περάσουν κανένα αντιεργατικό και αντισυνταξιοδοτικό μέτρο», επισήμανε σχετικά ο πρόεδρος του συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων κ. Ηλίας Ζωγράφος.

Επίσης, οι συνταξιουχικές οργανώσεις ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους της ΣΕΑ, ότι εστάλη υπόμνημα στο υπουργείο τουρισμού για την ένταξη των συνταξιούχων στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, που ήδη έχουν ξεκινήσει με αίτημα να ενταχθούν οι «απόμαχοι» όλων των ασφαλιστικών ταμείων σ’ αυτά.

Τέλος έγινε συζήτηση για τα πάγια αιτήματα των συνταξιουχικών οργανώσεων, όπως πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, νομοθετική ρύθμιση της 13ης και 14ης σύνταξης, με αναπροσαρμογή του αφορολόγητου στην αναλογία του, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και τέλος να αποδοθούν άμεσα, χωρίς προαπαιτούμενα, δίκες και αγωγές τα αναδρομικά από παρακρατήσεις κ.α.