Μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και κάτοικοι στο Γριζάνο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πυρκαγιά προκλήθηκε στην είσοδο της κοινότητας η οποία έλαβε γρήγορα διαστάσεις καίγοντας χορτολιβαδική έκταση αλλά και δεντροκαλλιέργειες

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν σήμερα νωρίς το μεσημέρι κάτοικοι, πυροσβέστες του Κλιμακίου της Οιχαλίας αλλά ταυτόχρονα και των Τρικάλων για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που προκλήθηκε στο Γριζάνο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» η φωτιά προκλήθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και έλαβε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας της ξηρασίας και των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή. Στο σημείο του συμβάντος κλήθηκαν και έσπευσαν υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Οιχαλίας. Η φωτιά ωστόσο επεκτεινόταν και κλήθηκε η συνδρομή υπαλλήλων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων.

Για αρκετή ώρα οι πυροσβέστες έδειχναν μάχη για να περιορίσουν και να τιθασεύσουν τις φλόγες. Η φωτιά απειλούσε σταβλικές αποθηκευτικούς χώρους με τους πυροσβέστες να προσπαθούν για να περιορίσουν όσο το δυνατό περισσότερο τις ζημιές. Από την φωτιά κάηκε σημαντική έκταση χορτολιβαδικής έκτασης ενώ έκαψε έκταση δεντροκαλλιεργειών.

Τα αίτια διερευνά η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά στο Γριζάνο είναι η πρώτη της φετινής χρονιάς για την περιοχή της Φαρκαδόνας. Τόσο η πρόεδρος της κοινότητας κα Ευανθία Κακαδιάρη, όσο και οι υπεύθυνοι του Κλιμακίου της Οιχαλίας απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους των χωριών για προσοχή την περίοδο του καλοκαιριού. Συνιστούν την αποφυγή καύσης αγροτικών υπολειμμάτων καθώς και την αυστηρή καθαριότητα οικοπέδων που βρίσκονται περιμετρικά των οικισμών ή και εντός των οικισμών. Ειδικά η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη καθώς υπάρχει εκτεταμένη ξηρασία που εγκυμονεί κινδύνους για δυσάρεστα συμβάντα.