Ψήφισμα για το θάνατο του 16χρονου Ρομά, εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Τρικάλων

Ψήφισμα για το θάνατο του 16χρονου Ρομά, εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Τρικάλων. Μέσω του ψηφίσματος εκφράζεται η συμπαράσταση στην οικογένεια του 16χρονου, ενώ ζητά να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατο του 16χρονου παιδιού-πατέρα ενός βρέφους.

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη 13 Δεκέμβρη το πρωί ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό γιατί δεν πλήρωσε 20 ευρώ καύσιμα. Οι δυνάμεις καταστολής, με τη στήριξη και ενίσχυση των κυβερνήσεων, έχουν αποθρασυνθεί και με κάθε ευκαιρία επιτίθενται στον εχθρό λαό.

Η εκάστοτε κυβέρνηση ξέρει ότι όταν σπέρνει ανέμους θα θερίσει θύελλες. Με την ενεργειακή φτώχεια, την ανέχεια, τον πληθωρισμό που ροκανίζει ό,τι έχει απομείνει από το λαϊκό εισόδημα, με την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών είναι δεδομένο ότι θα θεριέψουν οι αντιδράσεις, οι αγώνες και οι διεκδικήσεις. Γι’ αυτό ενισχύονται με κάθε τρόπο οι δυνάμεις καταστολής. Γι΄ αυτό ενθαρρύνονται να δέρνουν, να πυροβολούν και …όποιον πάρει ο χάρος.

Δεν το ανεχόμαστε! Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες, να τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται. Επιμένουμε ότι ο μαζικός οργανωμένος αγώνας, ενάντια στις αιτίες που γεννούν αυτά τα φαινόμενα, ενάντια στη φτώχεια και την αδικία, είναι η πιο δυναμική και ουσιαστική απάντηση. Η αγανάκτηση να γίνει διεκδίκηση και πάλη!».