Πρωτοβουλίες για ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον

Με την προσοχή επικεντρωμένη στην επιχειρηματικότητα οι μαθητές του 1ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Τρικάλων

Επί τάπητος τίθενται από το 1ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Τρικάλων θέματα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα. Το σχολείο μέσω δράσεων και προγραμμάτων που υλοποιεί επικεντρώνει την προσοχή στην επανεκκίνηση της επαγγελματικής ζωής, αναλύοντας ζητήματα που περιστρέφονται γύρω από το επαγγελματικό περιβάλλον. Θέματα που θα βοηθήσουν στην μετέπειτα ζωή τους μαθητές, επιλέγοντας τις σωστές κατευθύνσεις για ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον.

Το σχολείο την φετινή χρονιά υλοποιεί μέσω του ERASMUS+ KA1 ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα επιμόρφωσης μαθητών και εκπαιδευτικών με τίτλο: «Επιχειρηματικότητα για όλες τις ηλικίες – μια πρόκληση για την εκκίνηση ή την επανεκκίνηση της επαγγελματικής ζωής».

Το πρώτο μέρος του προγράμματος υλοποιήθηκε το περασμένο Ιανουάριο με επίσκεψη στη Ρώμη με τη συμμετοχή 15 μαθητών και 4 καθηγητών, των οποίων το σχέδιο επιμόρφωσης και κατάρτισης επιμελήθηκε ο οργανισμός «ERIFO», ένας διαπιστευμένος οργανισμός ο οποίος δραστηριοποιείται από το 2000 σε θέματα εκπαίδευσης, έρευνας και ανάπτυξης.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του οργανισμού και σε κάποιες επιχειρήσεις όπως: «Fondazione Mondo Digitale» και «Zarineth Tappeti e Tessuti».

Παράλληλα στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος οι καταρτιζόμενοι είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Βατικανό, το Κολοσσαίο, το κάστρο του Αγίου Αγγέλου, τη βίλα Μποργκέζε και ένα μεγάλο μέρος των μουσείων και των αρχαιοτήτων που διαθέτει η πόλη.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη γραφική πόλη της Νάπολης, η οποία θεωρείται και πρωτεύουσα της νότιας Ιταλίας και τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, η οποία καταστράφηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ.. Περιηγήθηκαν στη Σιένα, μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Τοσκάνης, το ιστορικό κέντρο της οποίας έχει ανακηρυχτεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και στο Σαν Τζιμινιάνο, μια μεσαιωνική καστροπολιτεία με τους δεκατέσσερις πύργους που σε μεταφέρουν στην εποχή των ιπποτών. Θαύμασαν το Τίβολι μια κωμόπολη κοντά στη Ρώμη, που αποτελεί το θέρετρο των Ρωμαίων και στο οποίο βρίσκεται η περίφημη Βίλα των Έστε με τους εντυπωσιακούς κήπους που καταλαμβάνουν μια έκταση 35 στρεμμάτων.

Ιδιαίτερη ήταν η τιμή και η χαρά να επισκεφτούν τη Δήμαρχο Ρώμης, Virginia Raggi, χαρίζοντάς της έναν τόμο από την ιστορία του τόπου μας.

Την ομάδα των καταρτιζόμενων μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, αποτελούν οι: Αναστασίου Κασσιανή, Γάκης Τηλέμαχος, Δήμου Παρασκευή, Κατσιανάκος Σπυρίδων, Κλιάφας Αχιλλεύς, Κούζα Χρυσούλα, Μπέκος Βασίλειος, Παππά Μαρία, Πουλιανίτη Βασιλική, Τασιούλας Βαίος, Τσινάνης Κων/νος, Φιλίππου Ειρήνη, Φλούλης Γεώργιος, Χασιώτης Άγγελος και Χαχάμη Ελισσάβετ.

Την ομάδα των καταρτιζόμενων καθηγητών αποτελούν οι: Δίπλας Βησσαρίων, Κάκιας Αριστείδης, Ότσιος Βασίλειος και Πέπα Θωμαΐδα (διευθύντρια του σχολείου).

Υπεύθυνοι του προγράμματος που υλοποιείται είναι οι εκπαιδευτικοί Θανάσης Βράντζας και Βασιλική Παπαποστόλου.

Την ομάδα των υπεύθυνων συνοδών καθηγητών αποτελούν οι: Χαντζιάρας Κων/νος, Λιάσχος Χαράλαμπος, Λάσκος Στέλιος.

Η διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί θερμά όλους τους καθηγητές που συμβάλλανε στην άψογη διοργάνωση του προγράμματος, καθώς επίσης και τους επιμορφούμενους μαθητές για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους και την ενεργή συμμετοχή τους.