Πρόταση του Μιχάλη Μπαγιώτη για άμεση διάθεση απινιδωτών στα αθλητικά σωματεία της περιοχής μας

Τα όσα δυσάρεστα συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν σε αθλητικούς χώρους σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα και με τις απώλειες νέων ανθρώπων, αθλητών, με καρδιακές ανακοπές που οδήγησαν στο θάνατο, προβληματίζουν και πυκνώνουν τις φωνές για την λήψη μέτρων που θα φανούν σωτήρια για μια ανθρώπινη ζωή που θα βρεθεί σε κίνδυνο.

Στο κομμάτι αυτό στάθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας, Μιχάλης Μπαγιώτης, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (26/01/2023), μέσω ερώτησης-τοποθέτησης, ζητώντας από το Δήμο και την αρμόδια Αντιδημαρχεία Αθλητισμού, την διάθεση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών στους αθλητικούς συλλόγους και σωματεία της περιοχής μας.

Μηχανήματα που όπως ανέφερε κρίνονται απολύτως απαραίτητα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και ενδεχομένους κάποιου περιστατικού που προκύψει εντός αθλητικού χώρου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας απαντώντας σημείωσε ότι η εν λόγω ενέργεια βρίσκεται υπό συζήτηση για την άμεση διάθεση μηχανημάτων στα αθλητικά σωματεία.