Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας μες σκοπό την θωράκιση του νομού από πλημμύρες και ακραία καιρικά φαινόμενα

Επί τάπητος τέθηκε ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων σε χθεσινή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας. Το Συντονιστικό Όργανο συνεδρίασε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Στη σύσκεψη έδωσαν ταυτόχρονα το παρών οι κ.κ. Μπάρδας Κων/νος θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Μπουτίνας Ιωάννης εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, Τσιάρας Αθανάσιος περιφερειακός σύμβουλος, Νικόλαος Μιχαλάκης Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, Γαβριηλίδης Κων/νος διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Νίντος Στέργιος Α.Δ. Τρικάλων, Ταξίαρχος Κων/νος Δαλάκης διοικητής ΣΜΥ, Α/νχης Αριστείδης Γάλλος, Πύραρχος Δημήτριος Γαλάνης Δκτης Ν. Τρικάλων, Ανπχος Δημήτριος Παπαγεωργίου Δκτης ΠΥ Τρικάλων, Βασίλειος Παπαγεωργίου Υποδιοικητής ΠΥ Καλαμπάκας, Τρίγκας Αθανάσιος και Φωλίνας Στέφανος.

Στην διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η ετοιμότητα πολιτικής προστασίας όσον αφορά τα πλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί να εκδηλωθούν στον Νομό Τρικάλων.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, είναι έτοιμη και θωρακισμένη σε πλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί να εκδηλωθούν στην περιοχής μας, αφού έχουν καθαριστεί τα ποτάμια του Νομού και οι γέφυρες είναι θωρακισμένες σε ενδεχόμενη πλημμύρα.

Επισημάνθηκε το σχέδιο «ΔΑΡΔΑΝΟΣ» που έχει επικαιροποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και αναμένεται να γίνει το ίδιο και από τους Δήμους του Νομού Τρικάλων.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη καθαρισμών των φρεατίων από τις αρμόδιες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης των Δήμων, άμεσα πριν έχουμε σημαντικές σε ύψος βροχής και ένταση βροχοπτώσεις.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τόνισε την ανάγκη συνέχισης αυτής της άριστης συνεργασίας με σκοπό την προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών.