Ποντάρει στη σωστή υγεία των πολιτών ο Σύλλογος Γυναικών Οιχαλίας

Ενημερωτική εκδήλωση με συμβουλές και παροτρύνσεις που στοχεύουν στην πρόληψη των ασθενειών και στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού από την Οιχαλιώτισσα στην καταγωγή Αγγελική Νάτα

Με την ανατολή του νέου έτους ο Σύλλογος Γυναικών Οιχαλίας ξεκίνησε να ξεδιπλώνει τους στόχους του, θέτοντας προτεραιότητα την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας.

Τα μέλη της διοίκησης και η πρόεδρος του Συλλόγου κα Σπυριδούλα Καψάλη, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον συγκεκριμένο τομέα, επισημαίνοντας ότι η σωστή ενημέρωση, βοηθά στην πρόληψη και στην ευαισθητοποίηση που πρέπει να δείξουν οι πολίτες προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σύλλογος Γυναικών Οιχαλίας ήρθε να διοργανώσει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, στοχεύοντας στην ενημέρωση των μελών και του πληθυσμού της Δημοτικής Κοινότητας για την αντιμετώπιση ασθενειών και της προαγωγής της σωστής υγείας.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου δόθηκαν συμβουλές όλα εκείνα που θα πρέπει να κάνουμε για να έχουμε καλή ποιότητα ζωής τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον.

«Όπως είχαμε δεσμευτεί προ ημερών, ο Σύλλογος και την φετινή χρονιά θα δώσει ιδιαίτερα βαρύτητα σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία μας. Ως προς αυτό αποφασίσαμε να ανοίξουμε τη νέα χρονιά με μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που θα συμβάλει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας», σημείωσε η κα Καψάλη.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση η κα Αγγελική Νάτα, επισκέπτρια υγείας με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ.

Όπως αναφέρθηκε στο περιθώριο της συγκέντρωσης ο σύγχρονος τρόπος ζωής, εργασίας και κοινωνικής δράσης δημιουργεί νέα δεδομένα για την ποιότητα ζωής. Για να πετύχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον χρειάζεται να αλλάξουμε κάποιες καθημερινές μας συνήθειες που έχουν επιπτώσεις στην υγεία μας.

Η ειδικός ανέπτυξε ένα γόνιμο διάλογο με τα μέλη του συλλόγου, ανταλλάσσοντας απόψεις για το πώς μπορούμε πρακτικά να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας έτσι ώστε να αποφύγουμε ασθένειες που θα μας ταλαιπωρήσουν, ίσως και να δημιουργήσουν σοβαρότερα προβλήματα στην υγεία μας. Παράλληλα μέσα από την συμπλήρωση ερωτηματολογίου και με βιωματικές – πρακτικές μεθόδους δόθηκαν οι κατάλληλες και αναγκαίες παροτρύνσεις για να ακολουθήσουμε σωστές πρακτικές που θα απομακρύνουν κινδύνους για την υγεία μας.