Πολυκοσμία στην παρουσίαση του βιβλίου του Ηλία Γιαννακόπουλου για τον Ουκρανικό Πόλεμο

Ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο υπήρξε το βράδυ της Τρίτης η αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτάνη στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου του συνταξιούχου εκπαιδευτικού, Ηλία Γιαννακόπουλου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις εκδόσεις «Γραφή» και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος.

Το βιβλίο τιτλοφορείται «Ουκρανικός πόλεμος: Αναγνώσεις, ερμηνείες και διδάγματα. Απλουστεύσεις και γενικεύσεις». Παρουσιάστηκε από τους πρώην Βουλευτές Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη, Χρήστο Μαγκούφη και Χρήστο Σιμορέλη, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μάμαλης.

Κατά την εκδήλωση οι διαφορετικές ιδεολογικές, πολιτικές και κομματικές καταβολές των πρώην βουλευτών δεν στάθηκαν εμπόδιο γι’ αυτήν την “ιστορική”-για το τοπικά πολιτικά δεδομένα-πολιτική συμπαρουσία για έναν πόλεμο που από την αρχή προκάλεσε και εξακολουθεί να προκαλεί διχογνωμίες τόσο για τα αίτια όσο και για τον πραγματικό αίτιο αυτού.

Ένα “πολιτικό ταμπού” καταρρίπτεται και οι πρώην βουλευτές συναγωνίστηκαν στην έκφραση θέσεων για τις βασικές συντεταγμένες του Ουκρανικού πολέμου, όπως αυτές καταγράφονται στα 22 κείμενα του βιβλίου του συγγραφέα Ηλία Γιαννακόπουλου. Η σύγκλιση και η ενότητα μέσα από τις αντιθέσεις συνιστά την κοσμοποιό δύναμη του σύμπαντος αλλά και της υγιούς δημοκρατίας.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου ακολούθησε σχετική συζήτηση για τον πόλεμο, με τον συγγραφέα να απαντά σε ερωτήσεις του κοινού, πάνω σε ένα οικοδομικό διάλογο πάνω σε ένα θέμα που έχει παγκόσμιες επιπτώσεις.