Πολυκοσμία στην παρουσίαση του βιβλίου «Το τελευταίο δαχτυλίδι» του Σπύρου Πετρουλάκη

Σε μια «ζεστή» εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν δεκάδες Τρικαλινοί παρουσιάστηκε το Σάββατο το απόγευμα το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη «Το τελευταίο δαχτυλίδι» στα Τρίκαλα. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος»  υπό την αιγίδα του Συλλόγου Κρητών Τρικάλων «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» στο Σουίτα Art Café.Για το βιβλίο μίλησαν η συντοπίτισσα  Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων, φιλόλογος-θεατρολόγος Αθανασία Τσιοτινού, η ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών αγγλικής γλώσσας και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δήμητρα Κατσίκη, ο γυναικολόγος-μαιευτήρας Θανάσης Μπαρτζιώκας, κι ο συγγραφέας. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Βιβή Μαργαρίτη.

Όπως αναφέρθηκε μετά «Το παράθυρο της Νεφέλης», την «Εξομολόγηση» και την «Παναγία της Φωτιάς» ο γνωστός συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης μας ταξιδεύει με το νέο του βιβλίο χαρίζοντάς μας ατέλειωτες ώρες συγκίνησης. Φαίνεται πως με το νέο του βιβλίο αποφάσισε να αφήσει πίσω τις παλιές ιστορίες και να καταπιαστεί με το σήμερα. «Το τελευταίο δαχτυλίδι» καταπιάνεται με ένα θέμα ταμπού για την ελληνική κοινωνία, αυτό της παρένθετης μητρότητας. «Οι χαρακτήρες του άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, της διπλανής πόρτας που όμως ο Σπύρος Πετρουλάκης αναδεικνύει με τη μαστοριά της αφήγησης. Σαν γαϊτανάκι, τις μπλέκει τις ζωές τους, κορδέλες πολύχρωμες οι ψυχές στα χέρια του… Εξυμνεί τον έρωτα, την ψυχή και τη θυσία. Πέντε γυναίκες, πέντε δαχτυλίδια…  Το κόστος για την απόκτησή τους δεν απαιτούσε χρήμα, μα κάτι πολύ πιο ισχυρό» επισήμαναν οι ομιλητές.

Μάλιστα το βιβλίο στάθηκε αφορμή για να γίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από το θέμα της παρένθετης μητρότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δύο κορίτσια φορώντας παραδοσιακές κρητικές στολές προσέφεραν ρακή από το Σύλλογο Κρητών Τρικάλων «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» που τίμησε δέοντος την παρουσία του κρητικού συγγραφέα στα Τρίκαλα.

Η βραδιά στην έκλεισε με κρητική μουσική και τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος ο συγγραφέας με το ούτι του (συνοδευόμενος από τον Παναγιώτη Μαγκλάρα στο πιάνο).