Πολυκοσμία αγροτών στην εκδήλωση του ΚΥΔ «ΠΑΥΛΟΣ ΣΚΑΡΚΑΛΗΣ» και της FARMANET IKE

Μπροστά σε μια σειρά σημαντικών αλλαγών φέρνει η νέα αγρότοκτηνοτρόφους της περιοχής της Φαρκαδόνας, του νομού Τρικάλων, της Θεσσαλίας και ευρύτερα της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα αυτές οι αλλαγές τίθεντο στο τραπέζι του διαλόγου, μέσω των ενημερωτικών εκδηλώσεων που διεξάγονται σε διάφορες περιοχές της χώρας και του νομού μας.

Μια από αυτές ήρθε να διοργανωθεί το απόγευμα της Παρασκευής στην Φαρκαδόνα με διοργανωτές το γραφείο γεωργικών μελετών και πιστοποιημένο ΚΥΔ για το Ν. Τρικάλων «ΠΑΥΛΟΣ ΣΚΑΡΚΑΛΗΣ» και την εταιρεία γεωργικών συμβούλων FARMANET IKE – Εγκεκριμένος Φορέας Παροχής Γεωργικών Συμβουλών (Φ.Π.Γ.Σ.) από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο κοσμικό κέντρο «Θεσσαλίας Παλλάς» στη Φαρκαδόνας με ομιλητές τους Σοφολόγη Δημήτριο – Γεωπόνο-πρόεδρο ΠΟΣΓ,Καραστέργιο Ιωάννη – Γεωπόνο και Σκαρκάλη Παύλο – Γεωπόνο.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πλήθος αγροτών που θέλησαν να ενημερωθούν και να λύσουν τις δεκάδες απορίες του γύρω από τις αλλαγές που φέρνει η νέα ΚΑΠ.

Μεταξύ των στόχων της εκδήλωσης κυριαρχούσε εκείνος της ενημέρωσης των γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής για τις προκλήσεις που φέρνει η νέα ΚΑΠ τα προσεχή χρόνια, αρχής γενομένης από φέτος. Στο περιθώριο αυτής και στην πολύωρη συγκέντρωση οι ειδικοί ανέλυσαν στους παραγωγούς πως θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον που θα είναι σημαντικά διαφορετικό σε σχέση με τα περασμένα χρόνια.

Ουσιαστικά με την νέα ΚΑΠ έρχεται να δημιουργηθεί το περιβάλλον το οποίο θα διαμορφωθούν τις συνθήκες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες. Γι’ αυτό εξάλλου απαιτείται γνώση της νέας κατάστασης και προσαρμογή στα δεδομένα ώστε η νέα ΚΑΠ να εξελιχθεί σε ουσιαστικό εργαλείο ενίσχυσης του Πρωτογενούς Τομέα.

Πέραν της συζήτησης γύρω από τις αλλαγές, οι αγρότες θα λάβουν γεωργικές συμβουλές, ενώ θα ενημερωθούν για την ίδρυση και οργάνωση ομάδων παραγωγών και τα επικείμενα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης του νέου πλαισίου στήριξης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *