Πλούσια αναφορά σε ιστορικά στοιχεία της Θεσσαλίας στην εκδήλωση του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. και της Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.

Έντονη υπήρξε η αναφορά στην ιστορία κοινοτήτων των Τρικάλων κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της παρουσίασης των εκδόσεων του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. και της Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.

Όπως κατέγραψε η «Krini Live» η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού παρουσία αρκετών Τρικαλινών που θέλησαν να ενημερωθούν για την ιστορία του τόπου.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε το βιβλίο «Οδοιπορικό στην Τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία το 1858» του LeonHeuzey και το ετήσιο επιστημονικό περιοδικό «ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ» τόμος 41 (2021), που αποτελούν εκδόσεις του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Ο Γάλλος περιηγητής επισκέφτηκε χωριά του σημερινού Δήμου Φαρκαδόνας, αναζητώντας στοιχεία για την ζωή των κατοίκων, την ενασχόληση τους κυρίως με την κτηνοτροφία και την γεωργία, τα οποία μετέπειτα καταγράφτηκαν και αποτυπώνονται σε ιστορικά βιβλία, για να γνωρίσουμε κυρίως οι νεότεροι την ιστορία του τόπου του τόπου τους.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επίσης το βιβλίο «Η δράση της Ι Μεραρχίας Θεσσαλίας και των Συνταγμάτων της (4ο ΣΠ, 5ο ΣΠ, 1/38 ΣΕ) κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922)» του Δρ. Θεοδώρου Α. Νημά και το ετήσιο επιστημονικό περιοδικό «Θεσσαλικά Μελετήματα» τόμος 11 (2021), εκδόσεις της Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ. Τόσον ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ Τρικάλων όσον και η Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ. εξέδωσαν τους ανωτέρω τίτλους σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Αντ. Σταμούλη (Θεσσαλονίκη).

​Για το «Οδοιπορικό στην Τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία το 1858» μίλησε η δρ. Ιουλία Κανδήλα, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας για το βιβλίο «Η δράση της Ι Μεραρχίας Θεσσαλίας και των Συνταγμάτων της (4οΣΠ, 5ο ΣΠ, 1/38 ΣΕ) κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922)» μίλησε ο κ. Ευθύμιος Αγγελάκης, Ταξίαρχος ε.α.· ενώ για τα επιστημονικά περιοδικά «ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ» και «ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ» μίλησε ο δρ. Αλέξανδρος Καπανιάρης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρισταμένων επί των παρουσιάσεων που αναπτύχτηκαν στην διάρκεια αυτής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.