Πίτα με έντονα στοιχεία χαρμολύπης στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας

Ο διευθυντής του Κ.Υ.Φ. Γιάννης Σακελλαρίου, λίγο πριν τη συνταξιοδότηση, προσκάλεσε και ευχαρίστησε παλιούς και νέους εργαζόμενους της νοσηλευτικής μονάδας για να τους ευχαριστήσει για την προσφορά τους

Με έντονο το στοιχείο της χαρμολύπης κόπηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας.

Από τη μια η χαρά μιας και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συναντήθηκαν παλιοί και νέοι εργαζόμενοι. Παλιοί υπάλληλοι που ανήκαν στην δύναμη του Κ.Υ.Φ. κατά το παρελθόν και πλέον συνταξιοδοτήθηκαν ή μετατέθηκαν και αποδέχτηκαν την πρόσκληση του διευθυντή κ. Γιάννη Σακελλαρίου να παραστούν στην ετήσια εκδήλωση, ανταμώνοντας με το υπάρχον προσωπικό.

Λύπη καθώς η ετήσια εκδήλωση αποτέλεσε την τελευταία για τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας, μιας και την φετινή χρονιά αποχωρεί από την ενεργό δράση, αφού θα συνταξιοδοτηθεί, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην τοπική νοσηλευτική μονάδα. Κενό μιας και ο ίδιος μετά την αποχώρηση της τέως διευθύντριας κα Γεωργίας Μαντέλη, είχε θέσει νέες βάσεις για την υποστήριξη, την ενημέρωση, την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα υγείας αλλά και ζητήματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Φυσικά όλοι οι στόχοι που έθεσε ο διευθυντής εκπληρώθηκαν με την υποστήριξη και τη συνεργασία με τα μέλη της επιστημονικής ομάδας, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό που συνέβαλαν στα μέγιστα για την υλοποίηση των προγραμμάτων.

Τη φετινή χρονιά ο διευθυντής του Κ.Υ.Φ. δεν θέλησε να προχωρήσει σε απολογισμό της περασμένης χρονιάς. Το έργο του Κ.Υ.Φ. είναι διαδεδομένο τοπικά, πανθεσσαλικά και ευρύτερα, καθώς οι δράσεις που αναπτύχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια συζητήθηκαν και αποτέλεσαν διδαχή για άλλους φορείς.

Τη φετινή χρονιά με αφορμή και την επερχόμενη αποχώρησή του ο κ. Σακελλαρίου θέλησε να κάνει απολογισμό ζωής. Αναφέρθηκε στην πορεία του, στο Κέντρο Υγείας της Φαρκαδόνας, αφιερώνοντας την εκδήλωση, στους εργαζομένους, στους παρόντες, αλλά και σε εκείνους που μετατέθηκαν ή συνταξιοδοτήθηκαν. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους ο κ. Σακελλαρίου μίλησε για τον καθένα ξεχωριστά, μιας και όπως είπε, όλοι τους αποτελούν για εκείνον μια μεγάλη οικογένεια, για την οποία τρέφει συναισθήματα αγάπης και φιλίας.

«Θεωρώ αυτά τα παιδιά, τους εργαζόμενους, ένα δικό μου κομμάτι. Κρίκους της δικής μου ιστορίας και του Κ.Υ.Φ.», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο διευθυντής, παροτρύνοντας να συνεχίζουν την προσπάθεια και το έργο που έχουν ξεκινήσει χρόνια τώρα.

Τις ευχές απηύθυναν ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Ντίνος Μπάρδας, ο οποίος εξήρε αρχικά το ιατρικό και το αυτοδιοικητικό έργο του κ. Σακελλαρίου, σημειώνοντας ότι άνθρωποι σαν το διευθυντή είναι απαραίτητοι για την κοινωνία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Έργων Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Μέμηλας, απευθύνοντας τις ευχές του και μιλώντας για την προσφορά του κ. Σακελλαρίου, όπως επίσης και οι Γιάννης Αναγνώστου και Ανδρέας Παπαγεωργίου, δημοτικοί σύμβουλοι Φαρκαδόνα.

Την πίτα ευλόγησε ο π. Αθανάσιος Κούτσιας, εφημέριος Φαρκαδόνας, δίνοντας τις ευχές του, και προτρέποντας γιατρούς και νοσηλευτές να συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, δίνοντας ζωή.