Πεζοδρομούνται τα βράδια κεντρικοί δρόμοι της Φαρκαδόνας

Ένα αίτημα κατοίκων, καταστηματαρχών και αιρετών λαμβάνει το δρόμο του προσφέροντας ασφάλεια και θέτοντας τέρμα στην άναρχη στάθμευση τις βραδινές ώρες

Η πεζοδρόμηση κεντρικών οδών της Φαρκαδόνας, τις νυχτερινές ώρες και δη του καλοκαιριού αποτελούσε πάγιο αίτημα, κατοίκων της κωμόπολης αλλά και αιρετών. Αφενός για λόγους προστασίας των πεζών, των θαμώνων των πλατειών, αλλά και των εργαζομένων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο κέντρο, αφετέρου της άναρχης στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους που δημιουργούσαν εμπόδια στην διέλευση.

Όλα αυτά τα προβλήματα μεταφερόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα από τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης σε αιρετούς, τόσο του Δήμου Φαρκαδόνας, όσο και της Δημοτικής Κοινότητας, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων.

Τα ζητήματα αυτά απασχόλησαν έντονα τόσο την δημοτική κοινότητα, όσο και το Δήμο, όπου μετά από τις συνεδριάσεις των δυο Οργάνων αποφασίστηκε η βραδινή πεζοδρόμηση των κεντρικών οδών.

Συγκεκριμένα από την ερχόμενη Παρασκευή και κάθε βράδυ οι δρόμοι που βρίσκονται ένθεν της πλατείας αναμένεται να πεζοδρομηθούν και θα παραμένουν κλειστοί για οχήματα τις καθημερινές από τις 9:30 το βράδυ, μετά την διέλευση του τελευταίου δρομολογίου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και από τις 8 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με την απόφαση αναμένεται να τοποθετηθούν μπάρες που θα κρατούν τους δρόμους κλειστούς από οχήματα, παντός τύπου ενώ η κίνηση θα επιτρέπεται για τους πεζούς και τα ποδήλατα.

Το μέτρο εκτιμάται ότι θα λύσει πολλά από τα προβλήματα που παρατηρούνται σήμερα το πρωί και σε πολλές των περιπτώσεων προκαλούσαν τις αντιδράσεις των πολιτών. Ειδικά το μέτρο αναμένεται να προσφέρει στα μέγιστα στην ασφάλεια των παιδιών που χρησιμοποιούσαν τους δρόμους με τα ποδήλατα τους και εγκυμονούνταν κίνδυνοι ατυχημάτων. Κάτι ανάλογο θα προσφέρει και στους εργαζόμενους των καταστημάτων εστίασης οι οποίοι διέσχιζαν την κεντρική οδό της Φαρκαδόνας για να μεταβούν στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας για να εξυπηρετήσουν τους θαμώνες-πελάτες των καταστημάτων.

KRINI LIVE