Πετρόπορος και όμορες κοινότητες τίμησαν την Αγία Παρασκευή

Κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Πελινναίων ανηφόρησαν στο Ζουρ Παπά και προσήλθαν στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής

Σύσσωμη η κοινότητα Πετροπόρου και κάτοικοι των όμορων χωριών ανηφόρησαν το απόγευμα της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας στο λόφο του Ζουρ Παπά, για να παραστούν στις διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμή της Αγίας Παρασκευής. Στο λόφο και στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής που έχει ταυτιστεί αιώνες τώρα με διάφορους μύθους και παραδόσεις με το άνοιγμα της γης, τα οποία μεταδίδονται από γενιά σε γενιά.

Το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE», κάτοικοι από τον Πετρόπορο και από ολόκληρη την δημοτική ενότητα Πελινναίων ανηφόρησαν στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής για να προσκυνήσουν και να ζητήσουν την Χάρη της Αγίας. Προσήλθαν για να παραστούν στον πανηγυρικό Μέγα Εσπερινό, ζητώντας από την Αγία να μεσιτεύσει στο Χριστό και την Παναγία για εκπλήρωση των αιτημάτων.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί της Δευτέρας ανήμερα της εορτής με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, παρουσία του προέδρου της κοινότητας κ. Κώστα Φορτωτήρα, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας Μιχάλη Μπαγιώτη καθώς και του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημητρίου Δημότσιου

Για μια ακόμη χρονιά λόγω των περιοριστικών μέτρων ενάντια της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες διεξαγόταν τα προηγούμενα χρόνια.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!