Απεβίωσε η μακροβιότερη γυναίκα του Δήμου Φαρκαδόνας

Η Σταυρούλα Καραμάνου έφυγε από την ζωή στα 108 της χρόνια…γεννημένη στο Πανόραμα Καρδίτσας το 1914 ήρθε ως νύφη το 1939 στη Φαρκαδόνα

Στην αιωνιότητα πέρασε η μακροβιότερη κάτοικος του Δήμου Φαρκαδόνας, Σταυρούλα Καραμάνου. Σε ηλικία 108 χρόνων, άφησε ευτυχισμένη την τελευταία της πνοή, περιτριγυρισμένη από παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα.

Η υπεραιωνόβια γυναίκα γεννήθηκε το 1914 στο Πανόραμα Καρδίτσας και 25 χρόνια αργότερα, το 1939 ήρθε ως νύφη στην Φαρκαδόνα, δημιουργώντας μια μεγάλη και ευτυχισμένη οικογένεια. Ο σύζυγος της εργαζόταν ως τενεκετζής και η ίδια ασχολήθηκε με τη φροντίδα του σπιτιού και της οικογένειας.

Μεγάλωσε πέντε παιδιά, παλεύοντας ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες και ευτύχισε να πάρει στην αγκαλιά πολλά εγγόνια και δισέγγονα. Στη μακραίωνη ζωή της έζησε σημαντικά γεγονότα, πόλεμο, κατοχή πείνα, αλλά και χαρές στον αιώνα που πέρασε.

Η «ΚΡΗΝΗ LIVE» είχε την χαρά και την ευτυχία να δημοσιεύσει το σχετικό ρεπορτάζ αλλά και οπτικοακουστικό υλικό του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας στο οποίο μίλησε η ίδια.

«Ήμουν πολύ δυνατή αναφέρει και ακόμη είμαι…Με την καλοσύνη και το χαμόγελο, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα», μας είχε πει τότε διανύοντας το 103ο έτος της ηλικίας της. Παράκληση στην τότε συνέντευξη να πάμε να την ανταμώσουμε και να μας πει ιστορίες που σημάδεψαν την ζωή της. Αν και δεν καταφέραμε να ξανανταμώσουμε, πολλά από τα λόγια της έμειναν χαραγμένα στις μνήμες μας, για την καλοσύνη και την αγάπη που δείχνουν κάποιοι άνθρωποι στους γύρω τους.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τρίτη στις 12:30 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ:  Απόστολος – Βασιλική Καραμάνου
Σωτήριος Καραμάνος
              Ελευθερία – Σωτήριος Σπούνος                         


ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ:
  
Γεώργιος, Αριστοτέλης, Μαρία,                                                    
                       Δημήτριος, Κωνσταντίνος, Δημήτριος  


ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ              ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Την τελετή επιμελείται το Γραφείο Τελετών
« Κωνσταντίνος Κυρ. Γκαγκάς »
Ν.Πλαστήρα & 25ᵑς Μαρτίου 31
Φαρκαδόνα Τρικάλων – 6973903534

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους και τους συγγενείς..

Καλό ταξίδι και καλό Παράδεισο κυρά Σταυρούλα…