Περίσσεψε η αγάπη και η παράδοση στο Πετρωτό του Δήμου Φαρκαδόνας

Αναβίωσε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα το έθιμο του «Τρανού Χορού της Αγάπης» στην πλατεία του χωριού

Τα βλέμματα των κατοίκων της κοινότητας Πετρωτού και των επισκεπτών του χωριού συγκέντρωσε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, η αναβίωση του εθίμου του «Τρανού Χορού της Αγάπης» που διεξήχθη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στην πλατεία του οικισμού. Όπως κατέγραψε η «KriniLive.gr» άτομα κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου, συμμετείχαν στην Πασχαλινή εκδήλωση και απόλαυσαν ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, με την παρουσία των δυο τοπικών μουσικών Κώστα Μητρούσια και Δήμητρας Μητρούσια που τραγούδησαν για να χορέψουν μικροί και μεγάλοι χορευτές και κάτοικοι του χωριού Την ορχήστρα συμπλήρωναν οι Χρήστος Ρέτος Κιθάρα, Χρήστος Καραγιώργος Αρμόνιο και ο Σταύρος Κουσκουρίδας στο Κλαρίνο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος πέραν των ευχών μίλησε για την σημαντικότητα τέτοιων εκδηλώσεων που προάγουν και αναδεικνύουν τον πολιτισμό μας.

Ακολούθως ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας, κ. Μιχάλης Μπαγιώτης, εκφράζοντας τις ευχές τους προς τους παρευρισκόμενους, στάθηκε σε όλους εκείνους τους συγχωριανούς του, αλλά και στους συνδημότες που λείπουν από την περιοχή μας αυτές τις Άγιες Ημέρες, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, είτε σε κάποια άλλη περιοχή της χώρας μας, είτε του εξωτερικού, εξηγώντας ότι ένα μέρος κι αυτής της εκδήλωσης ας είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που θα θέλαμε το Πάσχα να είναι κοντά μας, αλλά δυστυχώς είναι μακριά μας.

Αναφορά στις ποικιλόμορφες δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού, έκανε ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Βαγγέλης Αλεξίου, καθώς και μέλη της διοίκησης του Συλλόγου. Στάθηκαν στην κοινωνική προσφορά του Συλλόγου στα χρόνια της πανδημίας, στην βοήθεια και την υποστήριξη που παρείχε σε πολίτες, δηλώνοντας ότι ο Σύλλογος δεν φέρει μονάχα πολιτιστικό πρόσωπο, αλλά ταυτόχρονα και κοινωνικό.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με πολύ παραδοσιακή μουσική και χορό.