Περιπολίες στις εκκλησίες και στους δρόμους

Αυξημένα τα αστυνομικά μέτρα σε όλο το νομό Τρικάλων για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συγκεντρώσεων στους Ναούς

Σε κάθε κομβικό σημείο της πόλης των Τρικάλων αλλά και της περιφέρειας του νομού, και δη στις περιοχές της Καλαμπάκας, της Πύλης και της Φαρκαδόνας θα βρίσκονται ακροβολισμένοι οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων.

Τα αυξημένα και άκρως αυστηρά μέτρα της Αστυνομίας τέθηκαν σε πλήρη ισχύ από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής για την αποτροπή μαζικής προσέλευσης πολιτών στα Τρίκαλα και τα χωριά ενόψει του Πάσχα, αλλά και άσκοπης μετακίνησης Τρικαλινών εντός και εκτός νομού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μπλόκα της Αστυνομίας βρίσκονται σε ολόκληρο τον νομό μέχρι και τα όρια με όμορους νομούς. Παράλληλα στο οδικό δίκτυο θα περιπολούν αστυνομικοί ελέγχοντας για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Αυξημένα δεν θα είναι τα μέτρα μόνο στην πόλη των Τρικάλων, ανάλογης αυστηρότητας θα είναι κι εκείνα των Τμημάτων Μετεώρων, Πύλης και Φαρκαδόνας.

Στους ασυνείδητους πολίτες που θα μετακινηθούν παράνομα από νομό σε νομό επιβάλλεται πρόστιμο των 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για 60 μέρες.

Πέραν των άλλων βαρύτητα δόθηκε από το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης και θα συνεχιστεί έως την Κυριακή του Πάσχα και στις εκκλησίες του νομού. Αν και οι εκκλησίες λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών, με την παρουσία ιερέα, ψάλτη και βοηθητικού, η Αστυνομία περιπολεί και έξω από Ναούς, προκειμένου να αποτρέψει τυχόν προσέλευση πιστών στους αύλειους χώρους.

Ειδικά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αλλά και το βράδυ της Ανάστασης, οι περιπολίες θα αυξηθούν προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο συγκέντρωσης πιστών έξω από τους ναούς, με την προτροπή «Μένουμε σπίτι» να κυριαρχεί.

Και στα συγκεκριμένα μέτρα σε περίπτωση που υπάρξει αθέτηση και εντοπιστούν παραβάτες θα βεβαιώνονται τσουχτερά πρόστιμα.

Παράλληλα με τα μέτρα που αφορούν στον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού υλοποιείται ταυτόχρονα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αστυνόμευσης για θέματα ασφάλειας, τάξης και οδικής ασφάλειας από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων συνεπικουρούμενες και από τις επίλεκτες ειδικές ομάδες, την ΟΠΚΕ, την ΟΕΠΤΑ και τη ΔΙΑΣ.

KRINI LIVE