Περιπλάνηση στο χρόνο με έργα που συναρπάζουν

Εγκαινιάστηκε η Γ’ έκθεση Ζωγραφικής του Μουσικού Συλλόγου «Αμφίων» και μας καλεί να την θαυμάσουμε για το επόμενο εξαήμερο

Στην καρδιά του φθινοπώρου ο Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων» και το Τμήμα Ζωγραφικής αποφάσισαν να φέρουν την άνοιξη….Να μας παρασύρουν σ’ ένα μεγάλο ταξίδι, άλλοτε πλασματικό κι άλλοτε πραγματικό, μέσα από τα έργα Ζωγραφικής που φιλοτέχνησαν τα μέλη του τμήματος, το οποίο λειτουργεί την τελευταία τριετία, παρουσιάζοντας μια αξιόλογη δράση στο χώρο την Τεχνών.

Τα έργα που φιλοτέχνησαν την περσινή σεζόν μικροί και μεγάλοι, «εκκολαπτόμενοι» ζωγράφοι παρουσιάζονται στην έκθεση Ζωγραφικής που εγκαινίασε το βράδυ του Σαββάτου ο Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων» σε αίθουσα, έναντι των γραφείων του.

Στα εγκαίνια της έκθεσης που θα λειτουργήσει για ένα εξαήμερο παρέστησαν αρκετοί κάτοικοι της Φαρκαδόνας και των γύρω χωριών, καθώς επίσης και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής. Ήρθαν να θαυμάσουν το ταλέντο των ερασιτεχνών ζωγράφων που η αγάπη τους για την Τέχνη, για τα εικαστικά και για τον πολιτισμό, τους ώθησαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που παραδίδονται από τον υπεύθυνο ζωγράφο του Τμήματος κ. Χρηστάκη.

Πρόσωπα, τοπία, κτίρια, στοιχεία της φύσης κι όχι μόνο, πραγματικά και φανταστικά, παρουσιάζονται στους πίνακες, οι οποίοι μέσα από το χρώμα, τις σκηνές και τις μορφές κεντρίζουν τα βλέμματα. Καταστάσεις, γεγονότα, εικόνες, που μας κάνουν να περιπλανηθούμε κι ίσως να σκεφτούμε κάτι που ζήσαμε ή κάτι που θα επιδιώκαμε να το απολαύσουμε και σήμερα απλά το φανταζόμαστε.

Στην αξία της Ζωγραφικής, στην πηγή έμπνευσης, αλλά και στα στοιχεία του χαρακτήρα όλων αυτών που ασχολούνται με τις Τέχνες αλλά και με τη ζωγραφική στάθηκε ο κ. Χρηστάκης. Μίλησε για την ευαισθησία όλων αυτών των ανθρώπων που μέσα από τα έργα τους αναδεικνύεται η ανθρώπινη ευαισθησία, αναδεικνύεται το συναίσθημα,  το οποίο μεταφέρεται με την μπογιά, τα πινέλα, το λάδι, το κάρβουνο, το γραφίτη στον καμβά.

Αναδρομή από την σύσταση του Τμήματος μέχρι και σήμερα έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Βάσω Μπασιάκου. Μίλησε για την αγάπη μικρών και μεγάλων απέναντι στο σύλλογο και το Τμήμα, το οποίο θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται ενεργά και την φετινή χρονιά.