Περιμένουν με αγωνία τα ειδοποιητήρια οι υποψήφιοι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ειδοποιηθεί από τον ΕΦΚΑ για τα χρονικά περιθώρια συγκέντρωσης των δικαιολογητικών για την κατάθεση αίτησης συνταξιοδότησης

Εκατοντάδες είναι εκείνοι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, γεννηθέντες το 1951, οι οποίοι μέσα στο 2018 αναμένεται να βγουν σε σύνταξη γήρατος, καθώς θα συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους.

Οι εν λόγοι ασφαλισμένοι περιμένουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τον ΕΦΚΑ καταβάλλοντας την 12η δόση για το έτος 2017 και στην συνέχεια να αποπληρώσουν, αν δεν έχουν εξοφλήσει, το Β’ εξάμηνο του 2016 για τις ασφαλιστικές εισφορές του εν λόγω έτους, εκκρεμότητα που πρέπει να διευθετηθεί μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου 2018. Από εκεί και πέρα θα περιμένουν να προσκομίσουν αίτηση και δικαιολογητικά τα οποία στη συνέχεια και πιθανότατα τον Ιούλιο του 2018 θα τους ανοίξουν το δρόμο για την λήψη της σύνταξης γήρατος.

Κι ενώ τα προηγούμενα χρόνια το πρώτο 15νθημερο του Δεκεμβρίου ο ΟΓΑ κοινοποιούσε στους υποψηφίους συνταξιούχους έγγραφο με το οποίο τους καλούσε να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά τα οποία στη συνέχεια θα τα κατέθεταν στους ανταποκριτές του ΟΓΑ της περιοχής τους μέχρι και σήμερα δεν τους έχει αποσταλεί κάποιο έγγραφο.

Κάποια αντίστοιχη εγκύκλιος δεν απεστάλη μέχρι και σήμερα ούτε και στους ανταποκριτές του ΟΓΑ, οι οποίοι περιμένουν για να δουν πως θα κινηθούν μιας και τα ερωτήματα και οι οχλήσεις που δέχονται το τελευταίο διάστημα είναι πολλές.

Οι απορίες ωστόσο των υποψηφίων συνταξιούχων περιστρέφονται και στο γεγονός, αν θα πρέπει να καταθέσουν τα χρήματα που θα αντιστοιχούν στην Α’ δόση Ιανουαρίου των ασφαλιστικών τους εισφορών από το 2018.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι καθυστερήσεις οφείλονται στον ΕΦΚΑ και στις αλλαγές που έχουν συμβεί μέχρι και σήμερα ή πρόκειται να υπάρξουν από τις αρχές του επόμενου χρόνου.

Σενάρια αναφέρουν ότι την φετινή χρονιά οι αιτήσεις θα κατατεθούν μέσω κωδικών του taxisnet από λογιστές, αφού πρώτα ληφθούν απαραίτητα έγγραφα από τους ανταποκριτές του ΟΓΑ. Άλλα πάλι σενάρια αναφέρουν ότι την φετινή χρονιά οι αιτήσεις δεν θα κατατίθενται στις αρχές του χρόνου αλλά μετά την περίοδο της συμπλήρωσης του 67ου έτους της ηλικίας.

Ωστόσο όλα τα παραπάνω αποτελούν σενάρια, χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση, η οποία θα έλυνε αρχικά την αγωνία των υποψήφιων συνταξιούχων ενώ θα έδινε και τις απαραίτητες κατευθύνσεις στους ανταποκριτές του ΟΓΑ.