Παρουσιάζονται την Πέμπτη οι νέες εκδόσεις του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. και της Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.

Για τη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση των νέων εκδόσεων του Φιλολογικού, Ιστορικού, Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων και της Φιλολογικής Ιστορικής Αρχαιολογικής Λαογραφικής Εταιρείας Θεσσαλίας (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.). Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Οδοιπορικό στην Τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία το 1858» του Leon Heuzey και το ετήσιο επιστημονικό περιοδικό «ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ» τόμος 41 (2021), που αποτελούν εκδόσεις του Φ.Ι.ΛΟ.Σ.

Θα παρουσιαστεί επίσης το βιβλίο «Η δράση της Ι Μεραρχίας Θεσσαλίας και των Συνταγμάτων της (4ο ΣΠ, 5ο ΣΠ, 1/38 ΣΕ) κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922)» του δρ. Θεοδώρου Α. Νημά και το ετήσιο επιστημονικό περιοδικό «ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ» τόμος 11 (2021), εκδόσεις της Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ. Τόσον ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ Τρικάλων όσον και η Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ. εξέδωσαν τους ανωτέρω τίτλους σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Αντ. Σταμούλη (Θεσσαλονίκη).

Για το «Οδοιπορικό στην Τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία το 1858» θα μιλήσει η δρ. Ιουλία Κανδήλα, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας· για το βιβλίο «Η δράση της Ι Μεραρχίας Θεσσαλίας και των Συνταγμάτων της (4ο ΣΠ, 5ο ΣΠ, 1/38 ΣΕ) κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922)» θα μιλήσει ο κ. Ευθύμιος Αγγελάκης, Ταξίαρχος ε.α. ενώ για τα επιστημονικά περιοδικά «ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ» και «ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ» θα μιλήσει ο δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Πρόκειται για εκδόσεις το περιεχόμενο των οποίων αφορά σε έρευνες και μελέτες σχετικές με την τοπική ιστορία, αλλά και με θέματα φιλολογικού, αρχαιολογικού, λαογραφικού, λογοτεχνικού και άλλου ενδιαφέροντος από την ευρύτερη περιοχή της ΠΕ Τρικάλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.