Παρουσιάζεται στη Φαρκαδόνα το βιβλίο «Τα Καραγκούνικα – Τσ’ Θκειαζμ τσ’ Φώτους»

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας «cafe contrast» την ερχόμενη Κυριακή, στις 10:30 το πρωί με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας

Την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με την καραγκούνικη διάλεκτο, τα ήθη και τις παραδόσεις θα έχουν οι Φαρκαδόνιοι, κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Τα Καραγκούνικα – Τσ’ Θκειαζμ τσ’ Φώτους», της Καρδιτσιώτισσα συγγραφέα, κα Αποστολίας Κυργιάκη.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας «cafe contrast» την ερχόμενη Κυριακή, στις 10:30 το πρωί με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Όστρια το περασμένο χειμώνα. Αναφορικά με το βιβλίο, οι σελίδες του περιέχουν αυτοτελείς, σύντομες ιστορίες της καραγκούνικης… τρέλας, των παλαιότερων και των νεότερων χρόνων, που είτε έχει βιώσει η ίδια, είτε της έχουν αφηγηθεί μεγαλύτεροι, στην καραγκούνικη διάλεκτο! Ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή, τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα των Καραγκούνηδων. Τα μηνύματα που απορρέουν από αυτές, πολλαπλά και ανεξάντλητα.

Η ιδέα για την έκδοση ενός βιβλίου με αυτό το περιεχόμενο, ξεκίνησε αφού είχε ήδη εμπνευστεί και δημιουργήσει τη σελίδα ARTista στο facebook και βλέποντας την απήχηση που είχαν οι κοινοποιήσεις αυτού του είδους. Μετά ο δρόμος ήταν μονόδρομος και η σκέψη να συγκεντρώσει κάπου όλα αυτά, ηθικά… εξαναγκάσιμη.

Στόχος του βιβλίου είναι να βγούμε από τα κλισέ! Να μη θεωρούμε τις ντοπιολαλιές οπισθοδρόμηση, αμορφωσιά, «χωριατίλα», αλλά αυτό που πραγματικά είναι, εξέλιξη!» αναφέρει η συγγραφέας, δίνοντας ξεκάθαρα το στίγμα του πονήματος και συμπληρώνει πως «η ντοπιολαλιά είναι πολιτισμός και όχι ντροπή».

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συντοπίτισσα συγγραφέας κα Φωτεινή Κουφογάζου

KRINI LIVE