Παρουσιάζεται αύριο στα Τρίκαλα το βιβλίο του καθηγητή Μύρωνα Ζαβλανού

Τιτλοφορείται «Η Ποιότητα στη Διδασκαλία, στη Μάθηση και στη Διοίκηση» αποτελώντας ένα σημαντικό και απαραίτητο βοήθημα, μία αξιόπιστη πηγή γνώσεων για όλους

Αξιόλογο και πολύτιμο για τον καθένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό χαρακτηρίζεται το βιβλίο του ομότιμου καθηγητή Μύρωνα Ζαβλανού «Η Ποιότητα στη Διδασκαλία, στη Μάθηση και στη Διοίκηση», που παρουσιάζεται στις 6 του απογεύματος της Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων.

Το βιβλίο μεταφέρει και εφαρμόζει τη φιλοσοφία και τις πρακτικές ποιότητας στην εκπαίδευση και ειδικότερα στη διδασκαλία, στη μάθηση και στη διοίκηση. Με άλλα λόγια συνδέει τη διδακτική, τη μάθηση, την αξιολόγηση και τη διοίκηση με την ποιότητα. Παράλληλα εξετάζει τις διαδικασίες αυτές ως σύνολο και όχι την καθεμιά μεμονωμένα. Αυτό γιατί δεν μπορούμε να έχουμε ποιοτική μάθηση, αν δεν έχουμε ποιοτική διδασκαλία. Ούτε ποιοτική διδασκαλία αν δεν έχουμε έναν ποιοτικό ηγέτη που να εμπνέει τους άλλους και να ενθαρρύνει τη συνεργασία.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Εμμανουήλ Γιαννακούδης, καθηγητής Πληροφορικής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μπάνος Αθανάσιος, καθηγητής, Φιλολογίας Μέσης Εκπαίδευσης, Τσίντζος Παναγιώτης δάσκαλος,. Την παρουσίαση θα συντόνίσει η κα Φωτεινή Χατζηφωτίου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η κα Βασιλική Κάκλα, διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και ο κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων.