Χριστουγεννιάτικο άρωμα στα χωριά του δήμου Φαρκαδόνας

Ξεκίνησε ο στολισμός των κεντρικών σημείων των δημοτικών διαμερισμάτων με λαμπιόνια και άλλα Χριστουγεννιάτικα είδη

Χριστουγεννιάτικο χρώμα ξεκίνησε να προσφέρει στα χωριά ο Δήμος Φαρκαδόνας. Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη ο στολισμός κεντρικών σημείων των χωριών, πλατειών και δρόμων, προσφέροντας μια διαφορετική γιορτινή ατμόσφαιρα.

Ο στολισμός και ο εορταστικός διάκοσμος ξεκίνησε από συνεργεία του Δήμου από τα μεγάλα χωριά και επεκτείνεται και στα μικρότερα δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής. Χριστουγεννιάτικα δέντρα, λαμπιόνια, όπως επίσης και άλλα διακοσμητικά, συνθέτουν το γιορτινό τοπίο, προκειμένου να δοθεί γιορτινό άρωμα, βαδίζοντας προς τα Χριστούγεννα και τις γιορτές που ακολουθούν μετέπειτα.

Κι αν τα κεντρικά σημεία των χωριών ντύθηκαν στα γιορτινά τους, η εικόνα σε οικίες δεν θυμίζει παλιές εποχές, τότε που Χριστουγεννιάτικα δέντρα στολιζόταν εντός και εκτός οικιών, και κάθε σημείο των εκάστοτε κτιρίων, φωτιζόταν από τα πολύχρωμα λαμπιόνια.

Η οικονομική κρίση και η έλλειψη γιορτινής διάθεσης λόγω και των προβλημάτων που απασχολούν ολοένα και περισσότερους από εμάς, αποτελεί συνέπεια της αλλαγής νοοτροπιών και κουλτούρας.

Πλέον τα μόνα σπίτια που έρχονται να στολιστούν είναι αυτά στα οποία υπάρχουν μικρά παιδιά, τα οποία ίσως είναι και τα μοναδικά που αναμένουν με αγωνία τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στα συγκεκριμένα σπίτια, λίγο ως πολύ, οι γονείς φροντίζουν για το γιορτινό διάκοσμο, προκειμένου να βάλλουν στο κλίμα των γιορτών τα παιδιά τους, κάνοντας να χαρούν περισσότερο.