Π. Δριτσέλη: Τοπική ανάπτυξη και έξοδος από το μνημόνιο οι άμεσοι στόχοι της κυβερνητικής δουλειάς

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Παναγιώτα Δριτσέλη στην εκπομπή “Εδώ Καλαμπάκα” του Ραδίου Σταγών, με τον Βαγγέλη Γκιάτα και τον Γιώργο Παρθένη. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αναλυτικά στις διεθνείς εξελίξεις, στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης με την πΓΔΜ, αλλά και στους σχεδιασμούς για την οικονομία, την έξοδο από το μνημόνιο και την πάταξη της διαφθοράς. Στηλίτευσε την υποκριτική στάση της ΝΔ για το θέμα της πΓΔΜ, ενώ για το σκάνδαλο της Novartis υπογράμμισε ότι η έρευνα θα προχωρήσει και όσοι έχουν εμπλοκή στην υπόθεση θα λογοδοτήσουν, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την δέσμευση προς τον ελληνικό λαό για καταπολέμηση της διαπλοκής και για δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα, ανέλυσε όλες τις πρόσφατες πρωτοβουλίες σχετικά με την τοπική ανάπτυξη, αναφερόμενη στην ενίσχυση της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, με την ίδρυση παραρτήματος του ΙΕΚ Τρικάλων στην Καλαμπάκα, στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες για την αναβάθμιση του Κρατικού Εργοστάσιου Ξυλείας και του πεστροφογεννητικού σταθμού Ασπροποτάμου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε επίσης στις ερωτήσεις των ακροατών σχετικά με τους σχεδιασμούς για τον αγροτικό χώρο. Στο θέμα αυτό τόνισε ότι τα αιτήματα των αγροτών, όπως αυτά αναδείχθηκαν και από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, έγιναν δεκτά από το το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο πλαίσιο αυτό, θα θεσμοθετηθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας στον αγροτικό κόσμο, όπως η διεύρυνση της κάρτας του αγρότη και η ενίσχυση του ακατάσχετου των αγροτών. Ως προς τα ζητήματα ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, η συζήτηση εστίασε στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την μοναδική τοξότη γέφυρα της Σαρακίνας και στα απαραίτητα αναστηλωτικά έργα για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας στο Σπήλαιο της Θεόπετρας.

Τέλος, η Παναγιώτα Δριτσέλη αναφέρθηκε στις προτεραιότητες στον τουριστικό τομέα, ο οποίος αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης για τον Νομό Τρικάλων. Όπως σημείωσε, με την ολοκλήρωση σημαντικών υποδομών, ο Νομός Τρικάλων αλλάζει επίπεδο, ενώ αναμένεται το 2018 να αποτελέσει μία νέα χρονιά των ρεκόρ και για τις τουριστικές αφίξεις και για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και για την ανάπτυξη νέων μορφών θεματικού τουρισμού.