Όταν το πάθος για προσφορά.. γίνεται τρόπος ζωής…

Ο δραστήριος συντοπίτης Αστυνομικός Κώστας Μητρούσιας στέλνει μηνύματα στον καθένα μας, προάγοντας τον εθελοντισμό και την ανιδιοτέλεια

Άλλοι θα μιλήσουν για μεράκι, άλλοι για χόμπι, άλλοι πάλι μεγάλη διάθεση…Εμείς πάλι με τη σειρά μας, αναφερόμενοι στο πρόσωπο του αστυνομικού του Αστυνομικού Τμήματος Φαρκαδόνας, Κώστα Μητρούσια, θα ισχυριστούμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο στον οποίο ξεχειλίζει ο πόθος για προσφορά.

Οι αυξημένες οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι εναλλασσόμενες βάρδιες της δουλειάς, δεν αποτελούν εμπόδιο για το δραστήριο αστυνομικό, να προβάλει την κοινωνική του δραστηριότητα. Χρόνια τώρα ο συνδημότης αστυνομικός προβάλει το κοινωνικό και εθελοντικό πρόσωπο, συμμετέχοντας και συνδράμοντας αφιλοκερδώς, τόσο στις λειτουργικές ανάγκες και απαιτήσεις του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Πετροπόρου, όσο και σε διαφόρου είδους εκδηλώσεις που διεξάγονται στα χωριά του Πετρωτού και του Πετροπόρου.

Ακόμη και μετά από ένα βαρύ νυχτερινό ωράριο στη δουλειά, ακόμη και όταν η κούραση είναι ορατή στο σώμα, εκείνος δεν καταβάλλεται και συνεχίζει το έργο του. Τον συναντούμε στο Ναό και στο ψαλτήρι, όταν οι λειτουργικές ανάγκες το απαιτούν, αλλά και σε εκδηλώσεις Συλλόγων ως τραγουδιστή, προάγοντας το μήνυμα της προσφοράς, του εθελοντισμού και της ανιδιοτέλειας.

Τελικά δίπλα μας υπάρχουν πολλοί αφανείς ήρωες που ίσως κάποιοι από εμάς δεν τους γνωρίζουμε. Κυκλοφορούν ανάμεσα μας και πράττουν αθόρυβα το έργο τους, για το οποίο δεν αναζητούν επαίνους, μιας και γεννήθηκαν και συνεχίζουν να πορεύονται με ταπεινότητα και σεβασμό στην κοινωνία και τον άνθρωπο.