Ορατός και άμεσος ο κίνδυνος από τα ακαθάριστα οικόπεδα στα χωριά της Φαρκαδόνας

Οι ιδιοκτήτες τα άφησαν στην τύχη τους και οι κίνδυνοι πλέον είναι άμεσοι για πρόκληση πυρκαγιάς αλλά και τσιμπήματος φιδιών

Ωραία τα οικόπεδα και οι εξοχικές κατοικίες στις 18 κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας, αλλά δεν πρέπει να αφήνονται στην τύχη τους, ειδικά τους εαρινούς και καλοκαιρινούς μήνες καθώς οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Κι αν οι εξοχικές κατοικίες στο χωριό συντηρούνται στο μέτρο του δυνατού από κάποιους ιδιοκτήτες που προσμένουν το καλοκαίρι για να τις επισκεφτούν δεν συμβαίνει το ίδιο με τα οικόπεδα, τα οποία σε κάποιες των περιπτώσεων βρίσκονται σε κεντρικότατα σημεία των κοινοτήτων και πέραν των κινδύνων δημιουργούν μια αντιαισθητική εικόνα, και προσβάλει την όποια προσπάθεια καθαριότητας καταβάλει η Αντιδημαρχεία Καθαριότητας στους δημόσιους χώρους των χωριών.

Τα παράπονα που διατυπώνουν οι πολίτες μέσω της «ΚΡΗΝΗ LIVE» είναι πολλά και μάλιστα συνοδεύονται και από φωτογραφικό υλικό το οποίο κατέχουμε στην διάθεση μας. Σε αρκετά χωριά η κατάσταση με τα οικόπεδα που βρίσκονται ακόμη και στο κέντρο των κοινοτήτων χαρακτηρίζεται δραματική, μιας και οι ιδιοκτήτες τα έχουν εγκαταλείψει στις τύχη τους με αποτέλεσμα τα χόρτα να ξεπερνούν ακόμη και το ένα μέτρο και να εγκυμονείται μελλοντικά κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς ακόμη και στον κατοικημένο κεντρικό ιστό αρκετών κοινοτήτων. Παράλληλα κάνουν λόγο για εμφάνιση ερπετών που εξέρχονται από τα οικόπεδα και αποτελούν κίνδυνο για τσιμπήματα σε μεγάλους αλλά και παιδιά που παίζουν στους δρόμους των χωριών.

Οι κάτοικοι ζητούν άμεσες πρωτοβουλίες τόσο από το Δήμο Φαρκαδόνας και την αρμόδια Αντιδημαρχεία Καθαριότητας, όσο και τους προέδρους, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Μάλιστα σε κάποιες των περιπτώσεων επιφυλάσσονται για περαιτέρω ενέργειες νομικού χαρακτήρα κατά παντός υπευθύνου, Δήμου, Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και ιδιοκτητών οικοπέδων, αν δεν υπάρχουν άμεσες πρωτοβουλίες και λύσεις πριν όπως αναφέραμε είναι αργά.