Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή το διδακτικό έτος στα Λύκεια της περιοχής μας

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι απολυτήριες εξετάσεις ενώ τα μαθήματα στα δυο γυμνάσια της περιοχής μας ολοκληρώνονται την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαΐου

Αντίο στο διδακτικό έτος είπαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι μαθητές των λυκείων του Δήμου Φαρκαδόνας μιας και ολοκληρώθηκε το διδακτικό έτος 2017-18.

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι μαθητές θα επιστρέψουν την ερχόμενη εβδομάδα για την διεξαγωγή των ενδοσχολικών, προαγωγικών εξετάσεων.

Για τα γυμνάσια το διδακτικό έτος ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα στις 31 Μαΐου και αμέσως μετά ξεκινούν οι απολυτήριες εξετάσεις οι οποίες θα διεξαχθούν σε διάστημα μόλις 7 ημερών, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη που πραγματοποιούνταν για ένα 15νθημερο.

Συγκεκριμένα οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου διεξάγονται από την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 έως την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018.

Οι εξετάσεις για τους μαθητές αυτής της κατηγορίας που απουσίαζαν δικαιολογημένα, ολοκληρώνονται έως και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, ημερομηνία έκδοσης αντίστοιχα και των αποτελεσμάτων.  Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου διεξάγονται για τους μαθητές που θα εξεταστούν μόνο στα μαθήματα της Ομάδας Α από την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 έως την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, και για τους μαθητές που θα εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα, από την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 έως την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018.

Αντίστοιχα οι γραπτές ανακεφαλαιωτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας, θα διεξαχθούν φέτος από την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 έως και την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018.

Οι εξετάσεις για μαθητές που απουσίαζαν δικαιολογημένα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018. Επίσης, τα αποτελέσματα της πρώτης εξεταστικής περιόδου πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη 12 Ιουνίου.

Με την έκδοση των αποτελεσμάτων της πρώτης εξεταστικής περιόδου ανακοινώνεται και το πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που παραπέμπονται σε επαναληπτική εξέταση, καθώς και το πρόγραμμα της δεύτερης εξεταστικής περιόδου. Η δεύτερη εξεταστική περίοδος, που διενεργείται εντός του τρίτου δεκαημέρου του Ιουνίου, αρχίζει την Πέμπτη 21 Ιουνίου.