Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον ενοριακό Ναό της Φαρκαδόνας

Αλλαγή εικόνα και αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλάνιζαν λόγω παλαιότητας την εκκλησία με τη βοήθεια Θεού και ανθρώπων

Οι προσπάθειες του δραστήριου ιερέα της Φαρκαδόνας π. Αθανάσιου Κούτσια, των κατοίκων και δωρητών, επέφεραν τους επιθυμητούς καρπούς, πάντα με τη βοήθεια του Θεού και των Αγίων Αποστόλων.

Πριν αρκετούς μήνες ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου μετατρεπόταν σε εργοτάξιο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), καθώς το εσωτερικό της εκκλησίας αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα λόγω της παλαιότητας. Αυτά τα προβλήματα καταγράφηκαν από τον ιερέα, ο οποίος με τα λιγοστά έσοδα του Ναού, και με τη στήριξη των κατοίκων μέσω δωρεών αποφάσισε να ανακαινίσει τον ναό, και επουλώσει τις πληγές του χρόνου.

Συνεργεία έπιασαν δουλειά στην εκκλησία για την αποκατάσταση του δαπέδου, των τοιχωμάτων προκειμένου να αποτρέψουν την υγρασία που ευθυνόταν για αρκετά προβλήματα.

Οι εργασίες παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το εκκλησιαστικό συμβούλιο,  εθελοντές κάτοικοι και ο ιερέας ο οποίος εργάστηκε και ο ίδιος για πολλές μέρες και ώρες με προσωπική δουλειά, παρά τις δυσκολίες, τεχνικές και οικονομικές ολοκληρώθηκαν.

Πλέον ο ναός άλλαξε μορφή και είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους πιστούς τις ημέρες των ΓΙΟΡΤΏΝ.

“Με τη Θεία Χάρη και Φώτιση, με την βοήθεια όλων καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το τόσο σημαντικό και μεγάλο έργο. Πλέον το σπίτι του Θεού και των Αγίων Αποστόλων είναι έτοιμο να φιλοξενήσει κάθε πιστό, κάθε χαρά και λύπη”, σημείωσε ο π. Αθανάσιος.

Η Εκκλησία από αύριο Κυριακή θα λειτουργεί κανονικά καθώς μέχρι σήμερα ο εκκλησιασμός γινόταν στην παλιά εκκλησία του Αγίου Νικολάου.