Οι τελευταίες υποχρεώσεις και εκκρεμότητες του 2019

Τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ αλλά και άλλες οικονομικές εκκρεμότητες βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο την σημερινή ημέρα στα μηχανήματα των τραπεζών και τα ταμεία

Πολλές και βαριές είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να εξοφληθούν μέχρι τις τελευταίες ώρες του 2019. Βέβαια, παρά τις υποχρεώσεις, από σήμερα το πρωί η Τρικαλινή αγορά έχει πλημμυρίσει με κόσμο που πραγματοποιεί αγορές για την Πρωτοχρονιά. Κυρίως τρόφιμα και δώρα που όμως σαφώς είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με παλιότερα.

Οι καταναλωτές εστιάζουν κυρίως στα παιχνίδια και στις ανάγκες των παιδιών μιας και έχουν την τιμητική τους. Ακόμη όμως και στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, τα έξοδα γίνονται με φειδώ και για τα απολύτως απαραίτητα.

Αν και για μια χρονιά αναμένεται να δοθεί σιωπηρή παράταση αποπληρωμής των τελών κυκλοφορίας, οι περισσότεροι Τρικαλινοί, μαζί και Φαρκαδόνιοι επέλεξαν τις τελευταίες μέρες του χρόνου για να τακτοποιήσουν την οικονομική εκκρεμότητα. Ο κόσμος που επισκέφτηκε σήμερα τις τράπεζες ήταν υπέρ αρκετός για να δημιουργηθούν ουρές στα μηχανήματα.

Το γεγονός αυτό προκαλούσε ιδιαίτερο εκνευρισμό καθώς η αναμονή άγγιξε και σε κάποιες των περιπτώσεων ξεπερνούσε τη 1 ώρα.

Ωστόσο οι Τρικαλινοί σπεύδουν παράλληλα να πληρώσουν την τέταρτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ. Επίσης, τη δόση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και επιχειρήσεων καθώς και το φόρο ασφαλίστρων και την τις ασφαλιστικές εισφορές μηνός Νοεμβρίου ελευθεροεπαγγελματιών και αγροτών.

Ανάλογη κίνηση παρατηρούνταν χθες και στα ΕΛΤΑ των Τρικάλων όπου εκατοντάδες πολίτες έσπευδαν να εξυπηρετηθούν και να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

Συνέχεια αναμένεται να δοθεί και την Δευτέρα, και την Τρίτη που αποτελεί την τελευταία ημέρα του χρόνου για την διευθέτηση των υποχρεώσεων.