Οι μάνες του Κλοκοτού στέλνουν τις ευχές στα «Ξενιτεμένα τους πουλιά»

Αυτές οι μέρες δεν χωρά αμφιβολία ότι είναι οι πιο δύσκολες για τους γονείς που έχουν παιδιά στο εξωτερικό και η εργασία δεν τους αφήνει περιθώρια να ανταμώσουν

Υπάρχουν άνθρωποι που όσο κι αν θέλαμε να είναι κοντά μας αυτό το Πάσχα, δυστυχώς οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τους κρατούν μακριά. Μακριά από μανάδες, πατεράδες, αδέλφια και συγγενείς. Είναι οι ξενιτεμένοι της περιοχής μας, που ζουν είτε σε κάποιο μακρινό γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας μας, είτε στο εξωτερικό.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αναμφίβολα μας λείπουν και προσδοκούμε σαφώς το γρήγορο ερχομό τους.

Αυτές οι μέρες δεν χωρά αμφιβολία ότι είναι οι πιο δύσκολες για τις μάνες που έχουν παιδιά στο εξωτερικό. Τα συναισθήματα που τις διακατέχουν ανάμικτα. Από την μια η χαρά για τα παιδιά και τα εγγόνια που είναι καλά στην υγεία τους, έχουν δουλειά και είναι ικανοποιημένα. Από την άλλη πάλι λύπη γιατί αυτή τη τόσο μεγάλη γιορτή δεν θα είναι κοντά τους, να ανταμώσουν και να τα χαρούν στις αγκαλιές τους.

Λίγες από τις πολλές αυτές μανάδες της περιοχής μας, συνάντησε ο φακός της «KriniLive.gr» στον Κλοκοτό, ένα χωριό με δεκάδες άτομα στην ξενιτιά που παλεύουν για το μεροκάματο.

«Βάλτε μας μια φωτογραφία για να μας δουν τα παιδιά στα ξένα», μονολόγησε με τρεμάμενη φωνή η μια εκ των τριών και δεν της χαλάσαμε χατήρι.

Γιατί ακόμη και μια φωτογραφία από την μάνα, αποτελεί παρηγοριά και αρκεί να γαληνέψει την ψυχή ακόμη κι αν βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το γενέθλιο τόπο.

Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά, Χρόνια Ευτυχισμένα, θα έρθουν να ευχηθούν στα δικά τους ξενιτεμένα πουλιά, και σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται μακριά από τους γονείς για το μεροκάματο.