Οδοιπορικό στους Αγίους Τόπους – 1η & 2η ημέρα

Όνειρο πολλών Χριστιανών σε όλες της χώρες του κόσμου αποτελεί η επίσκεψη στους Αγίους Τόπους, στα Ιεροσόλυμα, αλλά και σε άλλες περιοχές του Ισραήλ, που έζησε ο Ιησούς κατά την επίγεια παρουσία του.

Αναμφίβολα οι Άγιοι Τόποι, αποτελούν ένα ταξίδι ζωής, ένα αληθινό όραμα. Ένα ταξίδι που σε φέρνει ακόμη πιο κοντά στο Τριαδικό Θεό, στο Χριστό και την Παναγία μας. Στο Χριστό που έζησε εκεί, μετέδωσε το λόγο του Θεού, και Θυσιάστηκε στο Σταυρό για να μας σώσει από την αμαρτία και τα πάθη.

Η ψηλάφηση των προσκυνημάτων αποτελεί πνευματικό βίωμα που δύσκολα περιγράφεται. Η προσκυνηματική θεωρία αποτελεί θεμέλιο λίθο για μια ολοκληρωμένη πνευματική εμπειρία.

Η τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα «KRHNH LIVE» σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο «MARIOS TRAVEL» διοργάνωσε επταήμερη προσκυνηματική εκδρομή. Μια εκδρομή που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στις μνήμες των συμμετεχόντων

Με δυο πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι συμμετέχοντες αναχώρησαν αεροπορικώς και στις  7 το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και μετά από ένα δίωρο ταξίδι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και από και από κει με πούλμαν μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο Shepherds House4* της Βηθλεέμ για τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

Το πρωί του Σαββάτου οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και τη μοναδική εμπειρία να εκπληρώσουν το μεγαλύτερο όνειρο κάθε ευσεβούς χριστιανού. Να επισκεφτούν το σημείο όπου αναστήθηκε ο Κύριος

Στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων μετέβησαν το πρωί του Σαββάτου Φαρκαδόνιοι και Τρικαλινοί συμμετέχοντες στην επταήμερη εκδρομή της ηλεκτρονικής εφημερίδας «KRHNH LIVE» και του ταξιδιωτικού γραφείου «MARIOS TRAVEL».

Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή διένυσαν την δεύτερη κατά σειρά ημέρα στα Ιεροσόλυμα για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στην εορτάζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Χαραλάμπους στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης και ξεναγός του γκρουπ κ.κ. Θεοφάνης και να ξεναγηθούν στα σημαντικότερα μνημεία της Χριστιανοσύνης, ακολουθώντας τα βήματα του Χριστού.

Οι εκδρομείς είχαν την μοναδική εμπειρία να εκπληρώσουν το μεγαλύτερο όνειρο κάθε ευσεβούς χριστιανού. Να επισκεφτούν το σημείο όπου αναστήθηκε ο Κύριος, να προσευχηθούν και να εναποθέσουν τους πόνους και τις ελπίδες στο Πανάγιο Τάφο του Χριστού.

Η συγκίνηση των συμμετεχόντων υπήρξε έντονη κατά την είσοδο στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Ευλαβικά επισκέφτηκαν τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, αντίκρισαν το σημείο της Αποκαθηλώσεως του Αχράντου Σώματος, ενώ βρέθηκαν στο  Φριχτό Γολγοθά.

Επόμενη στάση για τους προσκυνητές το σημείο ανευρέσεως του Τιμίου Σταυρού αλλά και ο τόπος «Μη μου Άπτου», εκεί όπου σύμφωνα με τις Βιβλικές παραδόσεις η Μαρία Μαγδαληνή είδε τον Ιησού μετά την Ανάσταση.

Οι εκδρομείς προσκύνησαν στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς ξεναγούνταν και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.