Ο Θεός και η Παναγία να βάλουν το χέρι τους το επόμενο δεκαπενθήμερο

Συνωστισμός στις εκκλησίες αλλά και Χριστός Ανέστη σε άλλες εκκλησίες στις 9 σε άλλες στις 10 και σε άλλες στις 11 από τα περίεργα του φετινού Πάσχα.

Ο Θεός και η Παναγία να βάλουν το χέρι τους…αυτή είναι ίσως η σημαντικότερη ευχή που μπορούμε να απευθύνουμε στην παρούσα φάση μετά τις εικόνες που καταγράψαμε από την Μεγάλη Πέμπτη και μετέπειτα στους Ιερούς Ναούς της περιοχής μας και γενικότερα, με κορύφωση φυσικά το βράδυ της Ανάστασης. Ειδικά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τόσο εντός, όσο και εκτός των εκκλησιών επικρατούσε το αδιαχώρητο με το συνωστισμό των πιστών σε κάθε σημείο να είναι έντονος.  

Τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό τηρούνταν; Στις περισσότερες των περιπτώσεων δυστυχώς όχι, γεγονός που δεν γνωρίζουμε τι συνέπειες θα έχουμε το αμέσως επόμενο δεκαπενθήμερο.

Πέραν αυτών το βράδυ της Αναστάσεως στις εκκλησίες της περιοχής μας, ο Χριστός Αναστήθηκε διαφορετικές ώρες, με πολλούς συνδημότες μας να εκφράζουν τα παράπονα τους.

Όταν μέσω του internet ψαλλόταν το Χριστός Ανέστη σε κάποια χωριά γύρω στις 9 το βράδυ σε άλλα πάλι δεν είχαν χτυπήσει καν οι καμπάνες. Τώρα το ποιος ευθύνεται για αυτό κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Πιστοί, κάτοικοι της περιοχής μας, δήλωναν πως δεν υπήρχε ενημέρωση για την ώρα της έναρξης της Ακολουθίας του Μεγάλου Σαββάτου από τους ιερείς με αποτέλεσμα κάποιοι να φτάνουν στις εκκλησίες στις 8:30 το βράδυ και να περιμένουν έως τις 10 ή στις 11 να λάβουν το Άγιο Φως και να παρακολουθήσουν την Ανάσταση. Σε κάποιες εκκλησίες η Ανάσταση έγινε κανονικά, όπως και παλιότερα στις 11 και συνεχίστηκε με την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία που διήρκησε μέχρι στη 1:15 τα ξημερώματα.

Πολλοί πάντως ήταν τη φετινή χρονιά που δεν κατάφεραν να παρακολούθησουν την Ανάσταση, καθώς πίστευαν ότι θα ξεκινούσε όπως σε όλη τη χώρα στις 9 και θα ολοκληρωνόταν κάπου στις 11. Αποτέλεσμα να μην περιμένουν έξω από τις εκκλησίες και να αναχωρήσουν παραπονούμενοι για τα σπίτια τους.