Ο Σύλλογος Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας τίμησε τα Ελευθέρια της Θεσσαλίας

Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας είναι η συντοπίτισσα με καταγωγή από το Πετρωτό κα Αγαθή Οικονόμου η οποία είχε την τιμή να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Με μεγάλη συμμετοχή Θεσσαλών και πολιτών της Αττικής πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Κυριακή, η εκδήλωση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Πανηγυρική Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα και αρτοκλασία. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης κ. Στέφανο Κούτρα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη. Παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Γεώργιος Κωτσός, οι Αντιπεριφεριάρχες Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος και Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Θεσσαλός – Καρδιτσιώτης Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Ακολούθησε πομπή τιμητικού παραδοσιακού αγήματος, με τη φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, των Θεσσαλικών Συλλόγων, επίσημων προσκεκλημένων και παρευρισκόμενων, προς στο Μνημείο «Αγνώστου Στρατιώτη» στην Πλατεία Συντάγματος.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης κ. Στέφανο Κούτρα και άλλους επισήμους. Επίσης στεφάνι κατέθεσαν η συντοπίτισσα με καταγωγή από το Πετρωτό πρόεδρος του Συλλόγο κα Αγαθή Οικονόμου, ο κ. Θωμάς Σιάτρας πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Πιερίας «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ο κος Δημήτρης Νάκος πρόεδρος της Λέσχης Θεσσαλών Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί Θεσσαλίας από τα χορευτικά τμήματα των Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας έδωσε για άλλη μια φορά δυναμικό παρόν παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς Πηλίου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί τα μέλη της αποστολής που μας εκπροσώπησαν στην εκδήλωση και συγχαίρει τα μέλη του χορευτικού για την εξαιρετική τους εμφάνιση, καθώς και τον χοροδιδάσκαλό μας κ. Χρήστο Κλεισιάρη.

Επίσης ευχαριστεί για την πρόσκληση, την φιλοξενία και συγχαίρει τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας «Πανθεσσαλική Στέγη» για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και τους υπόλοιπους συλλόγους που πήραν μέρος στην εκδήλωση τιμώντας τους αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Τέλος ευχαριστεί τα «ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε.» και προσωπικά την κα Ρόζα Βαλίνα που με την πολύτιμη και ουσιαστική οικονομική της βοήθεια συνέβαλε ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή του Συλλόγου μας στην παραπάνω εκδήλωση.

Με το παραδοσιακό τραγούδι της περιοχής του Πηλίου "Τα μαύρα σου τα μάτια" ολοκληρώνει την παρουσία του στις εκδηλώσεις για την 138η επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλίας στον Άγνωστο Στρατιώτη,το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Θεσσαλών Φλώρινας.Στο τραγούδι η Μαρίνα Μπαρούτα-Σαμαρά και στο κλαρίνο ο Νίκος Κερασιώτης.Ο σκοπός είναι παρόμοιος με νησιώτικο.

Δημοσιεύτηκε από Mitsis Giannis στις Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019