Ο στόχος επετεύχθη για τον ΑΠΣ και τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ

Διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος  «Παλεύω» και το υποπρόγραμμα «Παλεύω για την υγεία»

ΑΠΣ Τρίκαλα και τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ «Πάλεψαν για την υγεία» και πραγματικά πέτυχαν τοι στόχο τους. ένωσαν τις δυνάμεις τους και διοργάνωσαν με επιτυχία την εθελοντική αιμοδοσία, που διήρκησε ένα πενθήμερο.

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα και τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ πιστά στην ανάγκη της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού εκπόνησαν για 13η χρονιά το ευρύ κοινωνικό πρόγραμμα «Παλεύω» και το υποπρόγραμμα «Παλεύω για την υγεία».

Αναμφίβολα η ενεργή συμμετοχή των γονιών σε όλες τις πτυχές της ζωής των παιδιών τους και μαθητών είχε και έχει πρωταρχική σημασία. Τα μαθήματα που μπορούν να δώσουν οι γονείς και προπονητές- δάσκαλοι στα παιδιά- μαθητές με την ευκαιρία των καταστάσεων που προκύπτουν από τη συμμετοχή τους, αποβαίνουν πολύτιμα για τα ίδια όταν θα ενηλικιωθούν.  

Σημειωτέον ότι πρέπει να καταλάβουν κυρίως οι γονείς και προπονητές- δάσκαλοι και να το μεταδώσουν στα παιδιά ότι ο αθλητισμός και η εκπαίδευση είναι πολιτισμός. Είναι κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη. Εάν αποσυνδεθούν από αυτά, απογυμνώνονται και δεν έχουν ουσία και ιδιαίτερο νόημα.

Τι κι αν ξέρει κάποιος να  παλεύει άριστα ή να κλωτσά καλά μια μπάλα ή να βάζει καλάθια ή να τρέχει γρήγορα, εάν δεν συμμετέχει ταυτόχρονα και σε πράξεις που σχετίζονται με τον πολιτισμό.

ΑΠΣ Τρικάλων και ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ ευχαριστούν θερμά όλους αυτούς που προσέφεραν το αίμα τους (μέλη και μη) ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος του συλλόγου και στο προσωπικό του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Παλεύοντας για να δημιουργήσουν ενεργούς ανθρώπους και όχι παθητικούς θεατές…