Ο ΑΠΣ Τρίκαλα, το ΚΕΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ παλεύουν για την Υγεία

Διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία από τις 13 Δεκεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου για την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος του ΑΠΣ Τρικάλων

Ενώνουν τις δυνάμεις τους και «Παλεύουν» για καλό σκοπό. Ο λόγος για τον ΑΠΣ Τρίκαλα- Ελληνορωμαϊκή πάλη, το Κέντρο Εκπαίδευσης Αθλητών Παλαίστρα οι οποίοι σε συνεργασία με τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ στο πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων που απαρτίζουν το πρόγραμμα Κοινωνικής ευθύνης «Παλεύω» παλεύουν για την υγεία για μια εβδομάδα από τις 13 Δεκεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου.

Στόχος του προγράμματος «Παλεύω για την Υγεία», που οργανώνεται με επιτυχία τα 12η χρόνια, είναι η ενημέρωση, η συμμετοχή και η μίμηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ομάδων του πληθυσμού σε ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία.

Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία και στην ενίσχυση της Τράπεζας αίματος του συλλόγου και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή και υποστήριξη του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Εννέα λόγοι για να γίνετε και εσείς εθελοντές αιμοδότες:

Η αιμοδοσία αποτελεί μια ευγενική πράξη, της οποίας τα αποτελέσματα σώζουν ζωές διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο προσφέρεται.

Η αιμοδοσία αποτελεί την υπέρτατη εθελοντική πράξη αφού με αυτή προσφέρουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας.

Η προσφορά αίματος αποτελεί την πιο υψηλή έκφραση αγάπης για τον συνάνθρωπό μας. 

Η αιμοδοσία είναι τελείως ακίνδυνη και ανώδυνη και διαρκεί 5 λεπτά της ώρας.

Το αίμα που δίνουμε, ο οργανισμός μας το αντικαθιστά μέσα σε 10 λεπτά της ώρας.

Στη χώρα μας υπάρχουν 3.500 νεφροπαθείς που χρειάζονται 2 φιάλες αίμα κάθε μήνα. Επίσης και οι 3.500 πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία χρειάζονται αίμα κάθε μήνα περίπου.

Η χώρα μας είναι πρώτη στα τροχαία ατυχήματα.

Ένας πολυτραυματίας χρειάζεται περίπου μέχρι και 35-40 μονάδες. Το χρόνο η Ελλάδα χρειάζεται 600 χιλιάδες μονάδες και οι ανάγκες αυξάνουν.

Για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σαν χώρα εισάγουμε αίμα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας που σχεδίασε ο ΑΠΣ Τρίκαλα- Ελληνορωμαϊκή Πάλη και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Τ., είναι:

Δευτέρα 13/12/2021 έως και Παρασκευή 17/12/2021

Εθελοντική αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για την Τράπεζα αίματος ΑΠΣ Τρίκαλα. Η αιμοδοσία θα διεξάγεται από τις 08:00-13:00 το μεσημέρι.

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν τα μέλη του συλλόγου και αλλά και το ευρύ κοινό, τόσο στην αιμοδοσία όσο και στην τράπεζα αίματος.

Πληροφορίες στο τηλ.: 6945577636 ή στο email: ntsiakar@pe.uth.gr

Η τράπεζα αίματος του ΑΠΣ Τρίκαλα ιδρύθηκε πριν από δώδεκα χρόνια τράπεζα αίματος στο Γ. Ν. Τρικάλων.

Η τράπεζα αίματος ενισχύεται μια φορά το χρόνο (Δεκέμβριο) με τη συνδρομή του προγράμματος ΠΑΛΕΥΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, από όσους το επιθυμούν.

Όσοι από εσάς επιθυμείτε να γίνεται μέλη της τράπεζας αίματος απευθυνθείτε στη γραμματεία του συλλόγου ή στο τμήμα αιμοδοσίας του ΓΝΤ.