Διαμαρτυρία Τρικαλινών αγροτών στην ΔΕΗ

Η διαμαρτυρία στην ΔΕΗ έγινε με κύριο αίτημα τη μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος και την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής

Εβδομάδα κινητοποιήσεων είναι αυτή που διανύουμε για τους αγρότες των Τρικάλων, μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη». Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» ο κύκλος των κινητοποιήσεων άνοιξε το πρωί της Δευτέρας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΔΕΗ Τρικάλων και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με την συμμετοχή σε σειρά δράσεων που προγραμματίζονται στην πόλη των Τρικάλων. Η διαμαρτυρία στην ΔΕΗ έγινε με κύριο αίτημα τη μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος και την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

«Το ρεύμα με τη ρήτρα αναπροσαρμογής και τις απανωτές αυξήσεις θα επιβαρύνει κατά 50% -70% την τιμή του και την τσέπη των αγροτοκτηνοτρόφων. Οι ανατιμήσεις στα αγροτικά μέσα και εφόδια ιδιαίτερα σε λιπάσματα, σπόρους, ζωοτροφές και φάρμακα έχουν φτάσει στα ύψη – καθιστούν αδύνατη την καλλιέργεια. Οι αυξήσεις στις τιμές κάποιων αγροτικών προϊόντων είναι συγκυριακές, λόγω και της μειωμένης παραγωγής και δεν μπορούν να καλύψουν το τεράστιο κόστος παραγωγής αλλά ούτε και την χασούρα από ζημιές (παγετούς, καύσωνες, χαλάζι κ. λ.) καθώς και την χασούρα των προηγούμενων χρόνων.», τόνισαν κατά την διάρκεια της κινητοποίησης μέλη της ΟΑΣΑ.

Οι αγρότες σήμερα αναμένεται να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση των μαζικών φορέων στην πλατεία Ρήγα Φεραίου για την διεκδίκηση μέτρων προστασίας του λαού από την πανδημία και ενίσχυση της δημόσιας υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και την Κυριακή στην μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη ομοσπονδιών και αγροτικών συλλόγων στη Νίκαια Λάρισας (στο πολιτιστικό κέντρο) ώστε να συζητήσουν και να συντονίσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους.