“Ο Άλλος Άνθρωπος…”

Εκείνος ο άλλος άνθρωπος της ανιδιοτελούς προσφοράς, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας.

Ο άλλος άνθρωπος της κοινωνικής ευαισθησίας και της δοτικότητας με αξιοπρέπεια και συνείδηση. Ο άλλος άνθρωπος που όλοι μας θα έπρεπε να γίνουμε σε περιόδους που αυτό είναι απαραίτητο αλλά και στην καθημερινότητα μας, δείχνοντας ανθρωπιά και θέληση να δώσουμε όπου χρειάζεται. Με αυτούς τους “άλλους ανθρώπους” ήρθε σε επαφή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάρκου, προσφέροντας το ελάχιστο που θα μπορούσε αλλά τόσο απαραίτητο…

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Αραχωβίτης με τον ταμία Χαρίλαο Ζώτο, επισκέφθηκαν την Κοινωνική Κουζίνα Καρδίτσας “Ο άλλος άνθρωπος”, προκειμένου να παραδώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που μαζεύτηκαν απο κατοίκους του Ζάρκου τις προηγούμενες ημέρες. Και γ’ αυτό να ευχαριστήσουμε όλους τους συντοπίτες μας αλλά και τον ΤΟΕΒ Ζάρκου για τις προσφορές τους.

Οι εκπρόσωποι του Φαϋττού είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την υπεύθυνη εθελόντρια της Κοινωνικής Κουζίνας, Χρυσούλα Σιοροπούλου, για τα όσα αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας αυτές τις μέρες στην πληγωμένη από τις πλημμύρες Καρδίτσα.

Συγκινήθηκαν από τη διάθεση προσφοράς και από όσα αντίκρισαν στους δρόμους και τις γειτονιές της. Οι εθελοντές θυσιάζοντας χρόνο αλλά με πολύ ευχαρίστηση παλεύουν μαγειρεύοντας και δημιουργώντας ομάδες βοήθειας όπου χρειάζεται. “Πρέπει να νιώθουμε ευτυχισμένοι με όσα έχουμε και ευλογημένοι που δεν έχουμε ζήσει αυτό που ζούνε οι άνθρωποι εκεί. Το να βλέπεις παντού καταστροφή και ανθρώπους να κλαίνε και να ζητάνε ένα μπουφάν ή μία κουβέρτα για να ζεσταθούν σε κάνει αν μη τι άλλο να αισθάνεσαι μικρός όταν παραπονιέσαι εσύ για ασήμαντα πράγματα” , ήταν οι σκέψεις των εκπροσώπων μας εκεί.

Η Χρυσούλα Σιοροπούλου απηύθυνε κάλεσμα αλληλεγγύης και προσφοράς για κουβέρτες, μπουφάν, ρούχα και οτιδήποτε θα μπορούσε να ζεστάνει αυτούς τους ανθρώπους. Ο πρόεδρος του Συλλόγου αλλά και ο Σύλλογος μας καλούν όλους τους δημότες Φαρκαδόνας να προσφέρουν ότι μπορούν προκειμένου σε μια δεύτερη αποστολή να μεταφερθούν όσα μαζευτούν στην Κοινωνική Κουζίνα Καρδίτσας. Όποιος επιθυμεί να προσφέρει το οτιδήποτε ας επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Συλλόγου Χρήστο Αραχωβίτη στο τηλέφωνο 6948583724.

Ας προσπαθήσουμε κι εμείς να γίνουμε εκείνοι οι “άλλοι άνθρωποι”….