Νέος κύκλος «Εξοικονομώ κατ’ οικον» και νέες εντάξεις ωφελούμενων

Επικοινωνία του Θανάση Λιούτα με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Εξοικονομώ

Θέματα που σχετίζονται με το πρόγραμμα του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σε τηλεφωνική επικοινωνία ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κ. Θανάσης Λιούτας με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για να βοηθήσει μάλιστα μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών και εργαζομένων, επικοινώνησε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας με την αρμόδια Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ζήτησε άμεσα την εκκίνηση του τρίτου κύκλου του προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ.

Ειδικότερα για ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος του κλάδου των τεχνικών έργων (πχ. μηχανικούς, κατασκευαστές, υπεύθυνους για την εγκατάσταση φυσικού αερίου, υπεύθυνους για τις μονώσεις, τα αλουμίνια, τα ηλιακά συστήματα, τους υδραυλικούς κ. αλ.) το πρόγραμμα αυτό δίνει μια πραγματική ανάσα. Γι’ αυτό και ο Θανάσης Λιούτας έδρασε άμεσα.

Οι αρμόδιοι φορείς ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι ο τρίτος κύκλος αναμένεται πολύ σύντομα και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Το ποσό της χρηματοδότησης θα είναι αρκετά υψηλό, στα ίδια σχεδόν επίπεδα με εκείνα του προηγούμενου. Παράλληλα ο Θανάσης Λιούτας ενημερώθηκε ότι αναμένεται τις επόμενες ημέρες και η ανακοίνωση των υπολοίπων υπαχθέντων του δευτέρου κύκλου.  

Στο τέλος της συνομιλίας ο Τρικαλινός βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη να σχεδιάζονται συνεχώς ουσιαστικά κίνητρα για την όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη ενσωμάτωση των πολιτών στο πρόγραμμα του Εξοικονομώ, ενώ παράλληλα τόνισε και την ανάγκη να αντιμετωπίζεται σε κάθε επίπεδο η γραφειοκρατία, ώστε όλοι οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι να ξεκινούν χωρίς καθυστερήσεις τις εργασίες.

KRINI LIVE