Νέκρωσαν στα Τρίκαλα καφέ και εστιατόρια

Καθολική η συμμετοχή των Τρικαλινών καταστηματαρχών στην 24ωρη πανελλαδική  κινητοποίηση

Με κεντρικό σύνθημα «Κλείνουμε τα καταστήματα μας για ένα 24ωρο για να μην τα κλείσουμε για πάντα», Τρικαλινοί καταστηματάρχες εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση, ζητώντας μέτρα ελάφρυνσης από το κράτος.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE», Τρικαλινοί ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστίασης στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που έλαβε προσφάτως η κυβέρνηση, που σύμφωνα με τους ίδιους τους μετατρέπει σε αστυνομικούς στις επιχειρήσεις τους για τον έλεγχο εμβολιασμένων και μη. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και Φαρκαδόνιοι, οι οποίοι συμπορεύονται με του Τρικαλινούς συναδέλφους τους, διεκδικώντας τα αυτονόητα, δικαίωμα στην επιβίωση των επιχειρήσεων τους.

Κατά την κινητοποίηση χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι Σωματείων, Συλλόγων, και φορέων, οι οποίοι εκτόξευσαν τα βέλη στην κυβέρνηση για το νέο πλαίσιο μέτρων, τα οποία από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής τους έδειξαν τις μεγάλες συνέπειες, με σημαντικότερη την πτώση της κίνησης στα μαγαζιά που αγγίζει το 60%.

Λίγο αργότερα αντιπροσωπεία μετέβη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Μιχαλάκη, στο οποίο επιδόθηκε το ψήφισμα διαμαρτυρίας. Ο κ. Μιχαλάκης εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη στους τοπικούς επιχειρηματίες, δηλώνοντας ότι θα μεταφέρει το ψήφισμα αρμοδίως.

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη το Δημαρχείο, για την επίδοση ψηφίσματος στο δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Αναλυτικά τα αιτήματα του κλάδου είναι τα εξής:

-Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.

-Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα.

-Συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.

-Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.

-Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

-Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.

-Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.

-Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.

-Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.