Νέοι και παραμένοντες πρόεδροι στα χωριά της Φαρκαδόνας

Στο 55,55% αγγίζει το ποσοστό των νέων προέδρων που θα αναλάβουν καθήκοντα στα χωριά της Φαρκαδόνας

Αλλαγές προσώπων θα υπάρξουν στις προεδρίες των κοινοτήτων του Δήμου Φαρκαδόνας. Κι ενώ μέχρι προσφάτως οι εκλεγμένοι κοινοτικοί σύμβουλοι ανέμεναν να ορκιστούν αρχικά και μετέπειτα νασυγκληθούν σε Σώμα με την ανάδειξη του προέδρου μεταξύ των δυο πρώτων συνδυασμών ή και του τρίτου σε ψήφους, πλέον η νομοθετική ρύθμιση ξεκαθάρισε το τοπίο. Πρόεδρος πλέον αναδεικνύεται ο πρώτος σε σταυρούς από τον πρώτο σε ψηφοδέλτια συνδυασμό.

Κατά αυτό τον τρόπο πλέον οι πρόεδροι έχουν εκλεγεί και από το Σεπτέμβριο καλούνται να αναλάβουν καθήκοντα.

Όπως καταγράφει το ΚΡΗΝΗ LIVE στο Δήμο Φαρκαδόνας και στις κοινότητές του το 55,5% των προέδρων θα είναι νέοι και θα αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες. Συγκεκριμένα στα 10 από τα 18 χωριά θα αναλάβουν καθήκοντα νέα πρόσωπα, και σε κάποιες των περιπτώσεων πρόσωπα που είχαν διατελέσει πρόεδροι τοπικών συμβούλιων.

Ξεκινώντας λοιπόν από την Φαρκαδόνα η μέχρι σήμερα πρόεδρος κα Αθανασία Χαλβατζά θα δώσει τη θέση της στον κ. Θάνο Κούτσικο, ο οποίος εκλέγεται για πρώτη φορά και αποτελούσε συνυποψήφιο της προέδρου στον ίδιο συνδυασμό, αυτό του δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Θανάση μεριβάκη.

Στην Οιχαλία η κα Φωτεινή Γκαγκαμάνου παραδίδει τα ηνία στον κ. Ευάγγελο Παθέκα που εκλέχτηκε πρόεδρος.   

Στους Ταξιάρχες, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων ο Αποστόλης Καταραχιάς θα παραδώσει στις 31 Αυγούστου στον νέο πρόεδρο κ. Αχιλλέα Νίκου.

Για πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρο αποκτά η Πηνειάδα. Ο πρόεδρος του χωριού Χρήστος Γιαννακός παραδίδει τα καθήκοντα στη σύζυγό του κα Ευαγγέλου-Γιαννακού Ιωάννα.

Γυναίκα πρόεδρο για πρώτη φορά θα αποκτήσει και το Γρίζάνο. Ο κ. Αχιλλέας Κακαδιάρης μετά από αρκετά χρόνια στην προεδρία του χωριού θα δώσει τα ηνία στην κα Κακαδιάρη Ευανθία.

Ο κ. Δημήτρης Αναγνώστου πρόεδρος μέχρι σήμερα Κρήνης, ολοκληρώνει την πρώτη θητεία και θα παραδώσει στον νέο πρόεδρο κ. Σπύρο Μάγγο, μετά την απόφαση του πρώτου να μην διεκδικήσει εκ νέου την κοινότητα.

Μετά από 40 έτη ενασχόλησης με τα κοινά ο πρόεδρος του χωριού Κυρίτσης Εμμανουήλ αποχωρεί. Την κοινότητα Πετρωτού θα διοικεί ο νέος πρόεδρος κ. Βαγγέλης Αλεξίου.

Αλλαγή και στο Διάσσελο καθώς ο μέχρι στιγμής πρόεδρος κ. Μιχάλης Τσιόγκας, αποσύρεται από τα κοινά, δεν συμμετείχε στις εκλογές και πρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Ευθύμιος Μακρής.

Τίτλοι τέλους από την προεδρεία της Φανερωμένης και για τον κ. Κώστα Καμήτα. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Αριστείδης Κωστόπουλος.

Επιστροφή στις προεδρίες για δυο προέδρους. Ο πρώην πρόεδρος κ. Βαγγέλης Παπαλεξανδρής θα λάβει τη θέση της Εύης Καϊνανά στη Νομή και ο Φώτης Γιαννούχος τη θέση του Βάιου Κακαϊτσα στα Σερβωτά.

Τα καθήκοντα τους θα συνεχίσουν να εκτελούν για μια ακόμη τετραετία οι πρόεδροι των χωριών: Γεωργανάδων, Ζιώγος Ευάγγελος, Ζάρκου, Βούλγαρης Ιωάννης, Κεραμιδίου, Θεοδώρου Βασίλειος, Κλοκοτού, Κοσμάς Αθανάσιος, Πετρόπορου, Φορτωτήρας Κωνσταντίνος, Αχλαδοχωρίου, Κουτσοδήμος Βασίλειος, Παναγίτσας, Παλαμιώτης Ιωάννης.