Μηνύματα εθελοντισμού και ευαισθησίας μεταφέρθηκαν από το δημαρχείο της Φαρκαδόνας

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώθηκε την Πέμπτη από την πρόεδρο και διαχειρίστρια της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Φαρκαδόνας, δημοτική σύμβουλο κα Ελένη Στεργίου Μπότη σε συνεργασία το Δήμο Φαρκαδόνας, το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρκαδόνας

Σταγόνες ζωής μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς προσέφεραν δημότες του Δήμου Φαρκαδόνας στην διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Δημαρχείο της Φαρκαδόνας.

Η αιμοδοσία διεξήχθη από την πρόεδρο και διαχειρίστρια της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Φαρκαδόνας, δημοτική σύμβουλο κα Ελένη Στεργίου Μπότη σε συνεργασία το Δήμο Φαρκαδόνας, το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρκαδόνας.

Στην διαδικασία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή κινδύνων διασποράς του κορονοϊού, με την όλη διαδικασία να εποπτεύεται από τον γενικό γιατρό του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κ. Νίκο Τσικρίτση.

Στην διαδικασία παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπυρίδωνας Αγναντής με τον Αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Κοσμά, το στέλεχος του κέντρο κοινότητας κυρία Δήμητρα Παπαστεργίου.

Ο κ. Αγναντής ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην διοργάνωση της αιμοδοσίας και ιδιαίτερα τους εθελοντές συμπολίτες και συμπολίτισσες οι οποίοι προσήλθαν στο Δημαρχείο και προσέφεραν αίμα, στην σημαντική αυτή  κίνηση σε μια έμπρακτη έκφραση Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Η σημασία της αιμοδοσίας και του εθελοντισμού είναι τεράστια και ο Δήμος Φαρκαδόνας στέκεται αρωγός σε τέτοιου είδους δράσεις προς όφελος της κοινωνίας. Ευχαριστούμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,  οι οποίοι εργάστηκαν με  διάθεση για προσφορά, για την συγκέντρωση του αίματος.», τόνισε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής.

Στην σημαντικότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας για την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος επικέντρωσε την προσοχή της η κα Ελένη Στεργίου Μπότη, πρόεδρος και διαχειρίστρια.

«Προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού να ενισχύσουμε κάθε πρωτοβουλία που προάγει την αλληλεγγύη και την ευαισθησία στη ανθρώπινη ζωή. Τα αποθέματα σε αίμα σε εποχές πανδημίας μειώνονται. Οι ανάγκες σε αίμα αυξάνονται, γεγονός που απαιτεί τη λήψη ενεργειών προκειμένου όλοι να συμβάλουμε στην κατεύθυνση της συγκέντρωσης αίματος. Ας μην ξεχνούμε ότι σήμερα μπορεί το αίμα να το χρειάζεται κάποιος συνάνθρωπός μας, αύριο ίσως το χρειαστούμε εμείς…», τόνισε η κα Στεργίου Μπότη.

Καταλήγοντας να υπογραμμιστεί ότι ανάλογη πρωτοβουλία θα διεξαχθεί εκ νέου την ερχόμενη άνοιξη.