Μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης έστειλε το ΠΑΜΕ

Δυναμική σε όγκο και παλμό η συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας της Πέμπτης

Δυναμική υπήρξε η συγκέντρωση που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη το πρωί, στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στα Τρίκαλα.

Η κεντρική πλατεία των Τρικάλων γέμισε από διαδηλωτές, οι οποίοι φρόντισαν να στείλουν μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, διατρανώνοντας ότι στην επίθεση διαρκείας κυβέρνησης – αφεντικών αντιπαραθέτουν μαζικό, οργανωμένο αγώνα με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.

Παράλληλα, με την απεργία και κινητοποίηση της Πέμπτης, στάλθηκε το μήνυμα της αντεπίθεσης των εργαζομένων στη βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουν, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα. Ενάντια στην προσπάθεια κυβέρνησης – εργοδοσίας να χτυπήσουν το απεργιακό δικαίωμα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αρκετοί αγρότες, ενώ το «παρόν» στην κεντρική πλατεία έδωσαν και αγροτικά οχήματα. Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό του κ. Αποστόλη Θωμόπουλου, προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη».

«Οι αγώνες των αγροτών δεν σταματούν. Όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο συνεχίστηκε η οργάνωση και οι κινητοποιήσεις από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Η κινητοποίηση δίνει το έναυσμα για νέους πανελλαδικούς αγώνες, ενιαίους με ενιαία αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων», τόνισε ο κ. Θωμόπουλος.

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε με χαιρετισμό από το κ. Βαγγέλη Καλύβα, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων, ο οποίος τόνισε ότι οι συνταξιούχοι συνεχίζουν απτόητοι.

Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από το Γιώργο Λιατίφη, πρόεδρο του συνδικάτου εργαζομένων στον κλάδο γάλακτος- τροφίμων-ποτών ο οποίος ανέφερε:

«Χαιρετίζουμε τους απεργούς που προσπέρασαν μαχητικά την εργοδοτική τρομοκρατία και την κυβερνητική προπαγάνδα, συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα»,προσθέτοντας ότι «ήταν μια απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία και τους ανθρώπους της, μήνυμα συνέχισης».

Τη συγκέντρωση διαδέχτηκε μεγάλη και μαχητική πορεία στους δρόμους των Τρικάλων με συνθήματα όπως «Των εργατών δικαίωμα η απεργία, μ’ αγώνες κατακτήθηκε μ’ αίμα και θυσία» και «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο οργάνωση παντού να ‘ρθούν τα πάνω κάτω» να κυριαρχούν.

Η πορεία κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων όπου έγινε συμβολική κατάληψη με ανάρτηση γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου με σύνθημα: «Εργατικό Κέντρο των Εργατών και όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».