Με μεγάλη επιτυχία η Ιατρική ημερίδα στην Κρήνη στην οποία αναλύθηκαν δυο σημαντικά θέματα εκείνα της οστεοπόρωσης και της άνοιας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης συνεργάζεται με το ΚΥΦ και συμβάλει στην καλή υγεία των κατοίκων.

Απαντήσεις στις απορίες κατοίκων της Κρήνης  για δυο σημαντικές ασθένειες που πλήττουν εκατομμύρια ανθρώπους και δη μεγάλων ηλικιών έδωσαν γιατροί του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας στην διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.

Στόχος της εκδήλωσης η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή υγείας.

Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα της οστεοπόρωσης και της άνοιας, στα οποία αναφέρθηκαν οι γιατροί κ.κ. Βιολέτα Ροκά και Δημήτρης Πίπυρος.

Δυο διαδεδομένες ασθένειες, όπως ανέφεραν οι γιατροί που ταλανίζουν εκατομμύρια ανθρώπους, στην πρώτη περίπτωση 50 και άνω και στην δεύτερη περίπτωση 70 και άνω.

Όπως υπογραμμίστηκε στην εκδήλωση η οστεοπόρωση είναι χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, κατά την οποία παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και ποιότητάς τους, με αποτέλεσμα αυτά με την πάροδο του χρόνου να γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά. Έτσι προκαλείται αυξανόμενος κίνδυνος κατάγματος (σπασίματος) των οστών, καθώς μειώνεται η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητά τους.

Αναφορικά με την άνοια είναι ένα σύνδρομο το οποίο χαρακτηρίζεται από έκπτωση των νοητικών λειτουργιών. Ο ασθενής με άνοια παρουσιάζει προβλήματα στη μνήμη, την προσοχή, τη συγκέντρωση, την ομιλία και τη σκέψη, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ποικίλες δυσκολίες στην καθημερινή, επαγγελματική και κοινωνική ζωή του.

Την εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης χαιρέτησε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Σακελλαρίου, ο οποίος επικέντρωση την προσοχή του στην αναγκαιότητα των συγκεκριμένων διοργανώσεων που έρχονται να βοηθήσουν τους τοπικούς πληθυσμούς ώστε να προστατεύσουν την υγεία τους.

Ο ίδιος εξήρε την προσπάθεια των γιατρών του ΚΥΦ που συνεργάζονται με τους κατοίκους και τους φορείς των χωριών, προσπαθώντας να τους ενημερώσουν για ασθένειες και νόσους προστατεύοντας και προωθώντας την ιδέα της καλής υγείας μέσω της πρόληψης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Ιατρός του κέντρου υγείας κ. Ανδρέας Παπαγεωργίου, νοσηλευτές, ιατρικοί επισκέπτες, υπάλληλοι του κέντρου υγείας κ. ά.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κα Βάσω Σταμουλάκη δεσμεύτηκε για συνεργασία με το κέντρο υγείας και ανάλογες διοργανώσεις ιατρικού χαρακτήρα.