Μικρό ποσοστό ανεμβολιάστων υγειονομικών στο κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας

Πλέον και σύμφωνα με το νόμο από σήμερα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τίθενται εκτός της εργασίας τόσο για τη δική τους προστασία όσο και για εκείνη που αφορά τους ασθενείς που περιθάλπουν

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς σε δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας οι οποίοι δεν υποβλήθηκαν σε εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Σε ρυθμούς αναστολής εργασίας κινούνται πλέον όλα τα νοσοκομεία της χώρας και τα κέντρα υγείας, ταυτόχρονα και του νομού Τρικάλων, καθώς υπάρχουν αρκετοί υγειονομικοί, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σε τοπικό επίπεδο και δη στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, ένα πολύ μικρό ποσοστό εργαζομένων δεν έχει εμβολιαστεί και πλέον τίθεται σε αναστολή εργασίας. Πρόκειται για διοικητικό, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες που την κ Ροκκά, το ποσοστό είναι ιδιαίτερα μικρό.

Πλέον και σύμφωνα με το νόμο οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τίθενται εκτός της εργασίας τόσο για τη δική τους προστασία όσο και για εκείνη που αφορά τους ασθενείς που περιθάλπουν.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν σταματά, δίδεται η δυνατότητα σε όσους εμβολιαστούν εκπρόθεσμα αλλά άμεσα (εντός δηλαδή των επόμενων 24ωρων) να επιστρέψουν στο πόστο τους 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση.