Μια ακόμη διάκριση σε πανελλήνιο διαγωνισμό για την Ευαγγελία Γραμμένου

Βραβεύτηκε με τον 1ο έπαινο στον 27ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ για την ανέκδοτη ποιητική συλλογή «Μαχαίρι στο μελάνι»

Άκρως ευχάριστες οι ειδήσεις για την Φαρκαδόνια εκπαιδευτικό Ευαγγελία Γραμμένου. Στο ενεργητικό της προστίθεται ένας ακόμη έπαινος για έργο της, που συμμετείχε σε πανελλήνιο διαγωνισμό.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου στο Θέατρο Λόφου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης στους νικητές του 27ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2022» του Δήμου Κιλκίς.

Οι συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης ήταν μια μεγάλη έκπληξη καθώς ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, προερχόμενες όχι μόνο από όλη την Ελλάδα και Κύπρο αλλά από την Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστραλία και Αμερική.

Ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός συμμετοχών καταδεικνύει ότι στην Ελλάδα, την χώρα που αξιώθηκε υπέροχους ποιητές από καταβολής της έως σήμερα, υπάρχει ποιητική γραφή.

Στον διαγωνισμό αυτό διακρίθηκε και βραβεύτηκε με τον 1ο έπαινο η Ευαγγελία Γραμμένου για την ανέκδοτη ακόμα ποιητική συλλογή «Μαχαίρι στο μελάνι».

Το φετινό, τιμητικό αφιέρωμα, στο πλαίσιο του 27ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού», αφορά στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Αναφορά στο έργο του Γιάννη Ρίτσου έκανε η Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, Ιωάννα Ναούμ.

Ένα δείγμα της βραβευμένης ποιητικής συλλογής που πρόκειται να εκδοθεί στο προσεχές μέλλον είναι το παρακάτω:

Τονικά παρώνυμα

Γέρνω

Ετούτο το δεξί

Μολύβι

Για χίλιες χρήσεις

Θες ένα στήριγμα

Θες μια προφύλαξη

Από συνήθεις επιθέσεις σκληρών φωνηέντων

Έτσι, βρε αδερφέ, σαν προστασία

Γερνώ

Δεν πρέπει με δεμένα χέρια να βρεθώ

Κι όσο να τερετίσει ο κότσυφας του ανήλιαγου

Καταγράφω το άλγος και το άγος

Όλο και περισσεύει από τα μάτια μου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.