Μέτρα για την εστίαση ζητά το ΚΚΕ

@shawnanggg

Να παρθούν μέτρα για τους επαγγελματίες της εστίασης που δεν διαθέτουν υπαίθριους χώρους

Τη λήψη μέτρων για τους επαγγελματίες της εστίασης που δεν διαθέτουν υπαίθριους χώρους ζητούν με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιώργος Λαμπρούλης, Λεωνίδας Στολτίδης και Μανώλης Συντυχάκης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβει τις εγκληματικές ευθύνες που έχει πίσω από την επίκληση της “ατομικής ευθύνης”. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα η επίκληση στην ατομική ευθύνη γίνεται με χυδαίο τρόπο όπως για παράδειγμα το “αντάλλαγμα” των 150 ευρώ για τους νέους που θα εμβολιαστούν ή ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν οι κλειστοί χώροι της εστίασης.

Στις ανακοινώσεις που έγιναν από μεριάς της κυβέρνησης, δεν έγινε πουθενά λόγος για μέτρα στήριξης ιδιαίτερα στους επαγγελματίες της εστίασης που έχουν αμιγώς κλειστούς ή διαθέτουν περιορισμένους εξωτερικούς χώρους. Πολύ περισσότερο που η πλειοψηφία αυτών των επαγγελματιών που δραστηριοποιείται στα μεγάλα αστικά κέντρα (π.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) θα ανοίξουν στις 15 Ιουλίου, δηλαδή σε μια περίοδο που αντικειμενικά τα αστικά κέντρα θα ερημώνουν εξαιτίας και των καλοκαιρινών αδειών.

Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα οι ήδη υπερχρεωμένοι επαγγελματίες να φορτώνονται με νέα χρέη καθώς θα πρέπει να καλύψουν από την τσέπη τους τμήμα του ενοικίου του Ιουλίου και ολόκληρο τον Αύγουστο, αφού η κυβέρνηση διακόπτει τις αντίστοιχες επιδοτήσεις στη λογική ότι θα μπορούν να είναι ανοιχτοί.

Το ΚΚΕ θεωρεί απολύτως αναγκαίο η κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών της εστίασης που δε διαθέτουν ή διαθέτουν περιορισμένους υπαίθριους χώρους, όπως να συνεχιστεί η επιδότηση στο 100% του ύψους του ενοικίου, καθώς και να στηριχθούν οικονομικά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους μέχρις ότου να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με όρους που να μπορούν να στηρίξουν το εισόδημά τους.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των μικρών επαγγελματιών της εστίασης που οι επιχειρήσεις τους δε διαθέτουν υπαίθριους χώρους ή διαθέτουν περιορισμένους;».