Δια ζώσης συνεδριάσεις ζητά ο συνδυασμός του Μπαγιώτη στη Φαρκαδόνα

Ο Μιχάλης Μπαγιώτης και η ομάδα του ζητούν να το δημοτικό συμβούλιο να γίνεται από εδώ και στο εξής δια ζώσης και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης

Την διαφωνία τους για τον τρόπο που συνεχίζουν να διεξάγονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας, μέσω τηλεδιασκέψεων, εκφράζουν έντονα το τελευταίο διάστημα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέο Ξεκίνημα», Μιχάλης Μπαγιώτης και τα μέλη της ομάδας του.

Όπως είναι γνωστό λόγω και της πανδημίας για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας, όπως και του συνόλου της χώρας διεξάγονται μέσω τηλεδιασκέψεων για την απομάκρυνση διασποράς του κορονοϊού. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα με αφορμή την άρση των περιοριστικών μέτρων, των εμβολιασμών αλλά και της επιστροφής στην κανονικότητα με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων πολλοί Δήμοι της χώρας ξεκίνησαν τις δια ζώσης συνεδριάσεις, πράγμα που δεν γίνεται στο Δήμο Φαρκαδόνας με αποτέλεσμα να υπάρχουν ενστάσεις από μέλη του Σώματος.

Μάλιστα η δημοτική παράταξη «Νέο Ξεκίνημα» προετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στο προεδρείο του Σώματος ζητώντας την άμεση έναρξη των δια ζώσης συνεδριάσεων, μετά τα νέα δεδομένα που προκύπτουν αλλά ταυτόχρονα ότι σχεδόν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων Φαρκαδόνας έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

«Ως παράταξη ήμασταν από την αρχή, υπέρ των συνεδριάσεων μέσω τηλεδιάσκεψης για την προστασία των εαυτών μας και των γύρω μας. Ωστόσο με τα τον εμβολιασμό των δημοτικών συμβουλών κατά του κορονοϊού αλλά ταυτόχρονα και της επιστροφής στην κανονικότητα με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, σαφώς δεν μπορούμε και δεν δεχόμαστε να συνεχίζουμε να συνεδριάζουμε με τηλεδιασκέψεις, αλλά ζητούμε τις δια ζώσης συνεδριάσεις», τόνισε ο κ. Μπαγιώτης για να συμπληρώσει:

«Οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβούλων είτε δια περιφοράς, είτε μέσω τηλεδιασκέψεων αποτελούσαν ανάγκη τους προηγούμενους μήνες όταν βιώναμε τους περιορισμούς. Πλέον ανάγκη αποτελεί η επιστροφή στην κανονικότητα. Πλέον απαιτούνται οι δια ζώσης συνεδριάσεις καθώς σημαντικά θέματα του Δήμου και η λήψη σημαντικών αποφάσεων δεν μπορούν να περιμένουν ή να αρκούνται σε τηλεδιασκέψεις. Απαιτείται η φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων, η πληρέστερη ενημέρωση και η λήψη δημοκρατικών αποφάσεων που θα βοηθήσουν Δήμο και δημότες να προχωρήσουν μπροστά. Άμεσα και μάλιστα από την επόμενη συνεδρίαση ζητούμε την επιστροφή όλων στα δημοτικά έδρανα και φυσική παρουσία στις αποφάσεις».

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Μπαγιώτης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ομάδας τους θα καταθέσουν εγγράφως την πρότασή τους στο προεδρείο του Σώματος.